Databloggen Store historier gemt i store datasæt

Uddrag fra Black Budget: Foreign Partner Access

Dette udsnit af de amerikanske efterretningstjenesters hemmeligholdte såkaldte »Black Budget« omfatter NSA's kabelindhentningsprogrammer i samarbejde med allierede efterretningstjenester. I 2011 udgjorde RAMPART-A 76,5 mio. dollars eller 84 procent af det samlede budget.

Download dokumenterne her

Volumen›

Det fremgår her, at RAMPART-A giver »adgang til over 3 terabit data i sekundet verden over«. Det svarer, ifølge en analyse, som TeleGeography har udført for Information, til næsten fem gange den trafik, der gennemsnitligt forlod Danmark hvert sekund i 2013. Eller på døgnbasis: indholdet af mere end 362 millioner almindelige data-cd´er.

WINDSTOP›

WINDSTOP er NSA's kabelindhentningsprogram gennem de såkaldte andenpartslande, Storbritannien, Canada, Australien og New Zealand. Ifølge budgettet gælder det dog »først og fremmest Storbritannien«, som giver en »hidtil uset adgang til kommunikation ind og ud af Europa og Mellemøsten«.

Alle typer data›

To steder fremgår det af budgettet, at RAMPART-A giver adgang til alle typer data, inklusive internetdata, email, chat, VPN og VoIP (voice-over-IP, som f.eks. SKYPE).

 

Om Databloggen RSS

På Databloggen samler og præsenterer vi historier som tager afsæt i store datasæt.  Tips og ideer til databloggen@information.dk

I redaktionen: Kristian Jensen, Rasmus Raun Westh, Morten Wulff, Sebastian Gjerding