Datapolitik

Dette website udbydes af:

Dagbladet Information
Store Kongensgade 40C
1264 København K

Telefon: 3369 6000
CVR: 63058416
e-mail: datapolitik@information.dk

Når du registrerer dig på information.dk, tegner et abonnement på avisen eller tilmelder dig et nyhedsbrev, accepterer du samtidig nedenstående datapolitik.

1. Vi behandler oplysninger i forbindelse med køb

Information indsamler og behandler de oplysninger om dig, som du selv afgiver i forbindelse med brugerregistrering eller abonnementstegning, tilmelding til nyhedsbrev og kurser, køb af bøger og andet i webbutikken. Det drejer sig om navn, adresse, postnummer, e-mail og eventuelt betalingsoplysninger. Obligatoriske oplysninger er markeret med *, øvrige oplysninger er frivillige.

Oplysningerne indsamles og behandles for at kunne levere det produkt (avis, nyhedsbrev, bog, kursus mv.), som du har bestilt og den service, der er knyttet til produktet.

2. Vi bruger oplysningerne til at forbedre vores produkt og service

Vi indsamler trafikdata på information.dk både for almindelige besøgende, ind-loggede brugere og abonnenter. Disse data bruger vi til at få et større kendskab til, hvordan og hvor meget de enkelte artikler bliver læst, og det hjælper os til at forbedre avisen og målrette de nye produkter, vi udvikler løbende.

Websitet er desuden tilsluttet Dansk Online Index, som måler al trafikken på danske websites. Der indsamles oplysninger om IP, tidspunkt, tekniske oplysninger om enhed fx OS, browser version m.v. Data gemmes uden tidsbegrænsning i aggregeret form, der ikke kan føres tilbage til brugeren. Målingen udføres af Kantar Gallup på vegne af Danske Medier Research ApS, der er dataansvarlig.

Læs mere under cookiepolitik.

3. Du kan framelde dig nyhedsbreve

Du kan framelde Informations nyhedsbreve nederst i de mails, du modtager fra Information eller på din brugerside på information.dk.

På brugersiden kan du også se, hvilke nyhedsbreve, du aktuelt er tilmeldt og tilmelde dig nye nyhedsbreve.

4. Servicemails er en del af abonnementet

Den e-mailadresse, der er knyttet til et abonnement, vil blive brugt til servicemeddelelser i forbindelse med det aktive abonnement. Det drejer sig om meddelelser om ændringer, du har foretaget på dit abonnement (ferieflytninger eller ændringer i produktet) eller meddelelser om aktuelle leveringsproblemer.

Servicemails, som udsendes for at sikre, at du får mest muligt ud af dit abonnement, kan ikke afmeldes men stopper automatisk, når du ikke længere er abonnent.

5. Du kan sige nej til markedsføring

Efter at dit abonnement er opsagt, behandles de afgivne kontaktoplysninger i forbindelse med vores egen markedsføring og til interne analyser. Dagbladet Information vil løbende kontakte husstande telefonisk med gode tilbud. I forbindelse med telefonisk henvendelse, optager vi samtalen til undervisningsformål. Du kan frabede dig denne type henvendelser ved at kontakte Informations Kundeservice eller hos CPR-registeret via borger.dk.

6. Vi samarbejder med udvalgte databehandlere

Behandling af data i forbindelse med avislevering og kundehenvendelser sker i samarbejde med en række eksterne databehandlere. Vi har aftaler med disse eksterne databehandlere, som håndterer data efter nøje fastlagte procedurer.

7. Vi opbevarer data i højest fem år

Dine personoplysninger bliver ifølge lovkrav gemt i fem år, efter du har afmeldt en service eller foretaget et køb hos Information.

Efter fire år vil vi ikke længere anvende kontaktoplysningerne i forbindelse med markedsføring (jvf. pkt. 5).

8. Vi kontrollerer løbende vores sikkerhedsprocedurer

Dine personoplysninger bliver behandlet i henhold til gældende lovgivning. Vores sikkerheds-foranstaltninger kontrolleres løbende med henblik på at sikre en sikker og fortrolig håndtering af oplysningerne.

Vi kan dog ikke garantere en 100 procent sikker overføring af data via Internettet. Der kan derfor være risiko for, at andre opnår uberettiget adgang til oplysningerne.

9. Beskyt din brugerkonto

Din adgangskode er nøglen til din brugerkonto. Vi anbefaler at bruge en unik kombination af bogstaver, tal og andre tilladte tegn samt, at du aldrig videregiver din information.dk adgangskode til andre.

Hvis du alligevel giver din adgangskode eller personlige oplysninger til andre, skal du huske, at det er dig, der er ansvarlig for alle handlinger, der bliver foretaget fra din brugerkonto. Hvis du mister kontrol over din adgangskode, kan det medføre, at du også mister kontrol over dine personlige data samt, at tredjemand udfører juridisk bindende handlinger i dit navn, som kan have graverende konsekvenser for dig.

Hvis din adgangskode er kommet i andres hænder, skal du derfor straks informere Information herom og ændre din adgangskode.

10. Du kan kontakte os

Du har ret til at få oplyst, hvilke personoplysninger Information har om dig. Det kan du via din brugerside på information.dk eller ved at kontakte datapolitik@information.dk.

Hvis de oplysninger vi har om dig ikke er korrekte, kan du naturligvis altid få dem ændret eller slettet. Du kan altid gøre indsigelse mod, at vi behandler oplysninger om dig, og du kan til enhver tid tilbagetrække dit samtykke til, at vi behandler dine oplysninger.

Du har mulighed for at klage over behandlingen af oplysninger og data vedrørende dig. Klage skal indgives til Datatilsynet.

Har du spørgsmål i øvrigt om behandling af personoplysninger eller andre forhold om Informations ydelser og produkter, så er du altid velkommen til at kontakte os.

Du kan rette henvendelse til: datapolitik@information.dk eller Informations Kundeservice på telefon 3369 6060