Læsetid: 1 min.

Hvor var Information?

Debat
22. august 1997

Er vi alle nazister eftersom vi bruger kniv og gaffel - ligesom nazisterne

NAZISTER
Det er næppe forbigået nogens opmærksomhed, at de danske nazister for tredje gang har afholdt en demonstration i Danmark. Men det er bestemt ikke Informations skyld, at vi ved det. Af en eller anden grund har avisen nærmest ignoreret nazi-marchen både før og efter. Måske ligger der en strategi bag dette - i så fald ville det være rart at høre nærmere om denne.
Efter weekendens begivenheder var vi en del, der havde glædet os til en grundig og seriøs reportage - især set i lyset af at Information havde en ekstra dag at researche i - men det skulle ikke ske. I stedet fik vi en tyndbenet dagbogsside om en Informationsmedarbejders oplevelser, hvilket måske kunne have været i orden, hvis den have indgået som en del af en skildring. Nu stod den og blafrede ganske alene, og havde absolut ingen værdi for os, der gerne ville vide noget. At den personlige historie så også journalistisk var noget lort, gør det kun endnu værre. Hurra for den store medmenneskelighed, der bliver udvist overfor en stakkels nazist, men hvad så?

Pseudofølelsesladet
Flosklerne om f.eks. "fælles symboler" (dødningehoveder) hos nazisterne og anti-fascister er til at brække sig over, især da fordi journalisten ikke engang gider at spørge den omtalte anti-fascist, hvorfor han har iklædt sig disse. Havde hun gjort det, havde hun måske fået et svar, der kunne bruges til noget i modsætning til hendes eget forvrøvlede tankespind. Med en logik som hendes, er vi alle nazister, i og med at vi bruger kniv og gaffel - ligesom nazisterne.
At hun så tilmed tillader sig at fremhæve Information som en gammel modstands-avis, gør det kun ekstra pinligt! Forestil jer at f.eks. folkestrejken under besættelsen var blevet beskrevet på samme pseudofølelsesladede måde!
Det er muligt, at Information har en grund til at behandle emnet, som I har gjort, men så skylder I den ondehylemig også en forklaring!

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her