Læsetid: 3 min.

læserdebat

Debat
28. august 1997

Bedste tilbud
21. AUG - En bankrådgiver skal oplyse 'kunderne' om de bedste tilbud, altså de bedste tilbud for kunden, hvilket - ikke altid - er helt det samme, som hvad er bedst for banken. Det er netop blevet slået fast, og godt nok for det.
Men hvorfor skal offentlige ansatte - ikke tilsvarende oplyse sine 'kunder' om de bedste tilbud, altså de reelle foreliggende muligheder. Altså det bedste for klienten, patienten, borgeren, skatteyderen eller hvad det nu er, vi hedder, og ikke bare oplyse om, hvad der er bedst for det offentlige system.
Jens Emborg
Jacob Lindbergs Vej 12,
2400 NV.

Nok engang om EU-afstemningen
25. AUG. - Det er bemærkelsesværdigt, hvordan ja-fløjen ligesom ved tidligere lignende lejligheder (senest repræsenteret af selveste statsministeren) fremturer med en, forekommer det mig, uværdig afpresningsargumentation, altså: - hvis ikke vi føjer os, så kommer det til at gøre ondt! Men hvorfor i grunden? Kan det være fordi, det er umuligt at opdrive en positiv argumentation, der vil kunne virke overbevisende? Noget i retning af: hvis vi stemmer ja, så vil det alt i alt medføre de og de klare forbedringer, som er til at tage og føle på!
Er det tilfældet, at vi virkelig er kommet så langt ud i vores afhængighed, at vi skal være taknemmelige alene for ikke at blive straffet til gengæld for fromt at lystre EU's bud, sågar i form af en folkeafstemning, der skal forestille at være fri og demokratisk?
Ja, så synes jeg, der er al mulig grund til at sætte hælene i nu - før det bliver endnu mere for sent.
Søren Blaabjerg
Rosenvænget 135,
8362 Hørning

Garantien, der blev væk
25. AUG. - Tilhængerne af Amsterdamtraktaten var hurtige til at udråbe den som en sejr for miljøet. Ved nærmere eftersyn viser det sig dog, er der er voldsomme tilbageskridt og kun små og usikre fremskridt. Vigtigst er, at miljøgarantien på afgørende punkter er svækket i forhold til det i forvejen meget svage udgangspunkt.
Den miljøgaranti, danskerne blev lovet forud for folkeafstemningen i 1986 har gang på gang vist sig ikke at holde vand. EF-domstolen har flere gange - senest i 1994 - ændret fortolkning af den meget brede formulering, men med Amsterdamtraktaten skrives den hidtil mest miljøfjendske tolkning ind i traktaten en gang for alle. Hermed er der ikke længere mulighed for en mere miljøvenlig fortolkning på et senere tidspunkt.
De såkaldte forbedringer af miljøgarantien er også højst tvivlsomme. Det er f.eks. blevet udråbt som en sejr, at kommissionen nu er forpligtet til at svare på medlemslandes ansøgninger inden for seks måneder. At det i sig selv skulle resultere i mere miljøbeskyttelse er vist et luftkastel - selv om det selvfølgelig er godt, at kommissionen nu skal svare nej i stedet for blot at sylte sagen!
Med Amsterdamtraktaten slås det fast med syv-tommersøm, at miljøgarantien hverken er miljø eller garanti. Det er endnu et godt argument for et nej til traktaten: Det kan kun blive bedre.
Morten Homann
medlem af SFU's
landsledelse
A. H. Wingesvej 1, 2.
8200 Århus N.

Prioritering
22. AUGUST - Efter i hvert fald sølvbryllup med den mindst ringe kan det undre, at emnet ROCK i dag er så vigtigt for Informations læsere, at det skal placeres centralt på forsiden - senest den 21. ds.
I forvejen breder Klaus Lynggaard sig rigeligt på kultursiden, hvor fænomenet retteligt også hører hjemme - og lad det så blive der.
Det må være endog meget lettere at finde vigtigere stof til forsiden.
Jesper With
Krokusvænget 11,
5330 Munkebo

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her