Læsetid: 2 min.

Vildfarelse på Information

Debat
22. august 1997

Nazister og antinazister slået sammen i Pia Fris Jensens beretning om sit bijob som støttepædagog for svensk nazist

NAZISTER
Pia Fris Jensen har været i Roskilde angiveligt for at dække nazimarchen. I stedet får vi d. 18.8 en historie om hendes bedrifter, som beskytter af en svensk nazist overfor de fæle antinazister.
I sin fuldstændig ligegyldige og indholdsløse artikel formår hun at promovere sig selv som det eneste gode menneske i et Roskilde fyldt af onde antinazister og en enkelt nazist. Hvorfor Informations læsere forventes at have interesse i Pia Fris Jensens bijob som frelsende engel, er mig fuldstændig ubegribeligt.
Det ville have været uendeligt mere interessant at høre, hvordan Køges borgere 'hjalp' nazisterne hjem; hvordan de med råb, flasker og skub pressede nazisterne fra Køge Torv og ind i toget på få minutter (hvad med en artikel om hvorfor Jonni Hansen og de danske nazister var de første inde i sikkerhed i toget, mens de svenske nazister tog sig af at overdænge borgerne og pressen med flasker?).

Ikke et hak bedre
Da almindelige Roskilde-borgere smed nazisterne ud i 1995, forsøgte pressen at fremstille det som endnu et voldsorgie fra de autonomes side. I år hvor stort set ingen aktive antinazister var i Køge, da nazisterne blev smidt hjem, vælger bl.a. Information helt at ignorere det. Det passer tilsyneladende ikke ind i Pia Fris Jensens rappen mod nazister, at almindelige borgere ikke vil finde sig i nazisvineri og tager sagen i egen hånd. Nej, de skulle i stedet have vendt ryggen til tilråb som "jødesvin", "landsforrædere", til na-zisternes flaskekast og deres slag efter pressefolk.
Alt dette har åbenbart ingen interesse for Informations læsere. I stedet skal vi have en personlig øjenvidneskildring fra en hønemor, der gør alt for at perfektionere BT og Ekstra Bladets teknik: at sætte lighedstegn mellem nazister og antinazister. En flot præstation fra en avis (og en skribent?), der ellers plejer at rose sig af ikke at hoppe med på sensationspressens tilsvininger. Pia Fris Jensen har vist at Information ikke er et hak bedre - de skriver det bare på et pænere sprog.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her