Læsetid: 1 min.

Forringelse af gen-mærket

Debat
19. september 1997

Det må være forbrugernes soleklare ret at få mærket gensplejsede produkter

FØDEVARER
Desværre ser det ud til, at mærkningen af gensplejsede fødevarer allerede er ved at blive udhulet. EU mener nemlig, at fødevarer, der kun indeholder små rester af gensplejsede produkter, ikke skal mærkes. Argumentet er bl.a. at ellers vil op mod to tredjedele af alle fødevarer skulle mærkes - et underligt argument imod en mærkning. Især når problemet kan løses på en ganske enkel måde - hvis man ellers har viljen til det.

Det er nemt nok
Lav et let genkendeligt mærke, og lav så to udgaver med det samme grafiske design: ét mærke (f.eks. rødt) med teksten "Indeholder gensplejsede produkter" og en anden udgave af det samme mærke, blot i f.eks. gul farve og med teksten: "Kan indeholde små rester af gensplejsede produkter".
Så gør man det nemmere for de forbrugere, der er tilfredse med blot at undgå store koncentrationer af gensplejsede produkter i deres fødevarer. Samtidig tilgodeser man også de forbrugere, der gerne vil undgå gensplejsede fødevarer under enhver form - uanset om der kun er tale om små koncentrationer. Den sidstnævnte mulighed må være forbrugernes soleklare ret.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her