Læsetid: 2 min.

Læserdebat

Debat
8. september 1997

V's og K's finanslovudspil
5. SEPT. - I gårsdagens udgave af LO-analysen af V's og K's finanslovudspil kunne man få det indtryk, at LO finder det i orden at beskære bistand til u-lande, flygtninge og miljøfremme med op til 3 mia. kr., mens VK-udspillet kræver en besparelse på 4,2 mia. kr.
Det hedder sig, "besparelserne virker overdrevet (3. mia. kr. må være maksimum). Først og fremmest overses, at en stor del af u-landsbistanden i sidste ende kommer dansk erhvervsliv til gode i form af ordrer til eksportindustrien".
En bedre formulering lyder: "Den endelige budgetforbedring vil imidlertid være mindre end den umiddelbare besparelse (3 mia. kr. må være maksimum)..."
Forskellen på mindst 1,2 mia. kr. afspejler således ikke forskellen mellem LO's og VK's holdninger, men er derimod en teknisk kommentar til beregningerne af de statsfinansielle konsekvenser af forslaget. I papiret opsummeres LO's holdning til V's og K's udspil med følgende ord:
"Forslaget er usympatisk og tilsidesætter Danmarks officielle mål om at være foregangsland på området".
LO vil senere på måneden give sit bud på ændringer i regeringens finanslov-forslag. Jeg skal ikke røbe indholdet her, men blot sige, at det i lighed med tidligere ændringsforslag vil være fri for besparelser på u-landsbistand, miljøfremme og flygtninge.
Hans Jensen
Rosenørns Allé 12,
1634 København V

Med på vognen
3. SEPT. - Ikke mindre end en halv times nekrofili lykkedes det DR TV, at få ud af Prinsesse Dianas død, i nyhederne kl. 21 d. 31. august. Det svarer til, at en udgave af Politiken, bortset fra bagsiden udelukkende bragte den nyhed.
Denne tv-station der i forvejen er berygtet for sine sekundkorte indslag om væsentlige emner ind imellem minutlange gossips, formåede ikke at skjule sin opstemthed over denne nyhed bag de bla-bla plaprende læber, der omhyggeligt placerede ansvaret hos fotograferne, så vi hyklerisk rene kunne gå roligt i seng.
Fem minutters reportage havde været rigeligt. Resten kan interesserede sagtens finde andre steder. Og nu begravelsen på lørdag. Kigge og blive kigget på. Hvilken fattigdom i ånden!
Bent Jørgensen
Bøllegården,
4792 Askeby, Møn

Behjertet
4. SEPT. - Tak, Information for en behjertet leder 4. september om pressenævn og svinestreger.
Klaus A. Jensen
Odense

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her