Læsetid: 3 min.

LÆSERDEBAT

Debat
26. september 1997

Grænsen
23. SEPT. - JuniBevægelsen har netop holdt landsmøde, og medierne har omtalt det. Men jeg er noget forbløffet over, at alle medier koncentrerer sig om debatten om grænsen mod Tyskland og oven i købet hævder, at det var landsmødets hovedemne! Jeg kan godt forstå, at udenforstående avislæsere og TV-seere tror på det, når det nævnes af mange forskellige medier - men det er bare ikke sandt. Jeg deltog i JuniBevægelsens landsmøde, og der blev blandt meget andet talt om grænsen mod syd, men det var absolut ikke hovedemnet!
Hvorfor fremhæver medierne netop grænsespørgsmålet? Er det fordi det er mest bekvemt at sætte unionsmodstanderne i bås som fremmedhadere? Man mærker hensigten og bliver forstemt. Mange unionsmodstandere ønsker at bevare nationalstaten, ikke på grund af tyskerhad eller fremmedangst, men fordi vi går ind for et europæisk samarbejde mellem frie, selvstændige, demokratiske lande.
Eva Brøcher
N. Jespersens Vej 2, st. tv.,
2000 Frederiksberg.
Stor ståhej

20. SEPT. - I Information 17.9 har Tom W. Petersen skrevet venligt om Encyklopædien, men kritisk om vores rettelsespraksis.
Det er ganske rigtigt, at vi har ændret praksis mht. de rettelser der medtages på rettelsesbladene. I begyndelsen var det meningen kun at bringe rettelser til det foregående bind, men efterhånden som udgivelses-takten øgedes til 3 bind om året kunne dette princip ikke fastholdes. Vi modtog rettelser til de tidligere bind, som vi følte os forpligtet til at viderebringe. Rettelsen til artiklen om astronomiske ure er netop modtaget, medens vi ændrede praksis, og er derfor desværre ikke kommet med på det følgende rettelsesblad. Vi har intet ønske om at tilbageholde rettelsen, men bringer det gerne sammen med rettelserne til næste bind.
Det er meningen at trykke en samlet rettelsesliste i bind 20, og her var rettelsen til artiklen "astronomiske ure" korrekt registreret. Rettelsen ville således under alle omstændigheder være medtaget her. Det skal bemærkes, at de løse rettelsesblade kun skal betragtes som en foreløbig orientering til vore læsere.
Torben Frandsen
redaktionschef, Danmarks Nationalleksikon

Vi følger loven
25. SEPT. - At pressen har magt ved de fleste. Men bruger pressen magten rigtigt? Nej, ikke altid. Tag for eksempel Dagbladet Information, som er uafhængig af såvel politiske som økonomiske interesser, så de har da frit spillerum til både at være seriøse og saglige. I onsdagsudgaven hænger Information Randers Kommune ud i følge overskrift: "Bistandshjælp stemples i udlændinges pas". En korrekt overskrift ville have været: "Randers Kommune følger landets love".
Det er korrekt, at landets love og cirkulærer ind imellem skal fornys, så de passer til tiden, - derom er der ingen, der er i tvivl. Men det er ikke 'rent trav', når en kon-torchef i socialministeriet udtaler: "Vi har slet ikke regnet med, at det cirkulære blev brugt længere. Det har været forældet i mange år".
Her er interessant at se, at Den Sociale Ankestyrelse som højeste klageinstans, i en Social Meddelelse 0-92-93 selv henviser til samme cirkulære fra 1976, som Randers kommune bruger, - så helt forældet er cirkulæret altså ikke. I forbindelse med udkast til ny vejledning om kommunernes medvirken i sager om udlændinge, dateret den 1.8 1997 fra ministeriet, nævnes samme cirkulære også, så hvor er forældelsen henne?
Så kære socialministerium. Moderniser og tilpas de cirkulærer, der ikke længere er tidssvarende. Fortsæt det arbejde, som er sat i værk om et udkast til en ny vejledning, gør arbejdet helt færdigt, og lad være med at hænge de kommuner ud, som tillader sig at følge landets love, - det står alle sig bedst ved.
Preben Smed, socialudvalgsf., Randers Kommune

Om etik
10. SEPT. - Jeg elsker den ro, der er i etikken.
Ellen Leinwand
Tullinsgade 11,1., 1618 V

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her