Læsetid: 3 min.

læserdebat

Debat
2. september 1997

Artiklers længde
25. AUG. - Som daglig luplæser af Information kan jeg give Arno Victor Nielsen ret i, at der er lidt for meget værtshussnak og for lidt kritisk analyse i bladet. Hvorfor ikke generelt tage dette til efterretning og få hvæsset de saglige, præcise og overbliksskabende penne. Sideløbende kunne man lade Jan Sonnergaard overvintre med et kritisk weekendindlæg om de intellektuelles manglende tilstedeværelse i offentligheden. Ambitioner om at oplive og opleve den intellektuelle venstrefløj i spalterne bør støttes. Tillige har Jan Sonnergaard sans for kritisk analyse og et stærkt vedkommende skrivehjerte. Og så har han et nok desværre godt og langvarigt emneområde.
Det burde være tabu at skrive længere, end det man reelt har på hjerte berettiger til. Bedre proportionering eller strammere redigering generelt. I laver allerede en god avis. I øvrigt er Information ikke mere hellig eller dommedagsagtig end Arno Victor Nielsen selv. Og vær så venlig at deltage.
Jann Fredsøe
Adelgade 59, 1304 K

Amsterdam
21. AUGUST - På Christiansborg kan man hente et eksemplar af den danske oversættelse af Amsterdamtraktaten, 145 A4 ark.
På dansk initiativ, forlyder det, indeholder traktaten et afsnit om beskæftigelse. Kunne EU gøre et indhug i arbejdsløsheden, ville det være en velgerning, og det vil man gøre "ved udviklingen af en
samordnet beskæftigelsesstrategi" og "ved at tilskynde til samarbejde mellem medlemslandene". "Hver medlemsstat forelægger Rådet og Kommissionen en årsrapport om de vigtigste foranstaltninger, den har truffet til gennemførelse af sin beskæftigelsespolitik".
Det bliver vist ved rapportskrivningen!
Lige så luftig en paragraffen om dyrevelfærd, hvor det smukt hedder, at "man ønsker at sikre øget beskyttelse og respekt for dyrs velfærd som følende væsener", men der følger ingen anvisning på, hvorledes man vil hindre de mishandlinger, der i dag foregår på dette område. Spørg dyrelægerne.
Så heller ikke her er der grund til at råbe hurra for Amsterdam-traktaten.
Alice Hansen
Mørkhøjvej 2,
2700 Brønshøj

Lukkede døre
25. AUG. - Forleden kunne man i Danmarks Radio høre om, hvordan borgmesteren i Struer kunne holde sager til udvalgsbehandling skjult for offentligheden.
Borgmesteren kunne i følge et byrådsmedlem fra partiet SF gøre det, fordi byrådet havde besluttet at give ham kompetence til at sætte et vilkårligt emne på "den fortrolige del af dagsordnen".
Journalisten bag indslaget havde rådspurgt sig hos Journalisthøjskolens Knud Åge Frøbert om det rigtige i sagen. Knud Åge Frøbert kunne tilsyndeladende bekræfte, at SF'eren ikke kunne stille noget op mod
borgmesterens hemmeligholdelse af udvalgssager, idet alle udvalgsmøder holdes for lukkede døre.
At et udvalgsmøde holdes for lukkede døre betinger imidlertid ikke, at offentligheden afskæres fra at få at vide, hvad der forhandles om på mødet. I henhold til den kommunale styrelseslov er det alene hensynet til tavshedspligten, der sætter grænserne for, hvad der må offentliggøres, derudover er det heller ikke tilladt at referere, hvad andre udvalgsmedlemmer har sagt på mødet, hvorimod et byrådmedlem frit kan referere sine egne udtalelser.
Der er derimod ingen begrænsninger i, hvad der kan offentliggøres af faktiske forhold om sagen som ikke er omfattet af tavhedspligten, og da et byrådsmedlem har ret til udvidet aktindsigt i forvaltningen, er der intet der hindrer et partis byrådsmedlemmer i at offentliggøre deres egen sagsfortegnelse til udvalgmøderne.
Mener SF i Struer, at der mangler åbenhed omkring udvalgenes arbejde i byrådet, vil jeg derfor opfordre SF i Struer til at tage sagen i egen hånd og selv offentliggøre en sagsfortegnelse for udvalgsmøderne.
Jeg gad nok se den borg-mester, der i længden er i stand til at modstå det politiske pres, som sådant et initiativ er udtryk for.
John Damm Sørensen
Stenkrogen 6, 2800 Lyngby

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her