Læsetid: 4 min.

Hvem er terrorist?

20. oktober 1997

Kurderne har forsøgt flere gange med fredelige midler at få et liv i frihed, men dette krav er blevet afvist og brutalt nedkæmpet af skiftende kolonimagter. Nu er PKK stemplet som terroristisk organisation af USA

KURDERE
For nogle dage siden offentliggjorde USA's udenrigsminister Mrs. Albright en liste over verdens mest "terroristiske" organisationer. PKK optræder også på listen. Jeg synes, at hun er blevet fejlinformeret af Den tyrkiske Terror-republiks magthavere.
Jeg protesterer på det kraftigste mod denne uretfærdige beskyldning mod den kurdiske frihedsbevægelse, som fører en retfærdig kamp for overlevelse og en demokratisk styreform for over 35 millioner kurdere i Mellemøsten.
Kurderne bliver brutalt undertrykt af rædselsregimerne i Tyrkiet, Iran, Irak og Syrien. Kurdernes mest basale rettigheder, så som kurdiske kultur, sprog og national identitet er ved at blive udslettet.
Siden Første Verdenskrig begås der folkemord imod kurderne. Og selv om kurdernes land Kurdistan har den mest frugtbare jord i Mellemøsten og har været kornlager for hele området i fire-fem tusinde år, er kurderne det mest fattigt folk i denne områder. på grund af den tyrkisk, arabiske og persiske kolonialismes barbari.
Med Vestens hjælp og støtte fortsætter denne barbarisme den dag i dag. Kurderne, som bor i civilisationens vugge, Mesopotamian, har kæmpet de sidste 300 år for frihed og selvstændighed, men forgæves. Internt splittelse, stridende klaners egoisme og manglende nationale selvbevisthed har banet vejen for en undertrykt tilværelse. Kurderne fik ikke mulighed for et liv i fred og frihed.
Og kurderne har ligesom andre folkeslag på jorden krav på demokrati, fred og frihed.

Ret til selvforsvar
Kurderne har forsøgt flere gange med fredelige midler at få et liv i frihed, men dette krav er blevet afvist og brutalt nedkæmpet af kolonimagterne Tyrkiet, Iran, Irak og Syrien. Hvis kurderne havde et fredeligt og værdigt liv i Mellemøsten, så ville der aldrig blive gjort folkelig modstand, som koster millioner af kurderes liv. Hvad skal kurderne gøre imod dette uudholdige liv?
Modstand, selvfølgelig. Men hvad betyder denne modstand?
Modstand imod den statsterrorisme, som vil udslette hele det kurdiske folk! Det vil kurderne ikke finde sig i.
Ifølge FN's grundlov har alle folk på kloden ret til at forsvare sig imod undertrykkelse, og de har ret til at vælge deres fremtid og alle lande bør respektere og støtte denne demokratiske lov. De lande, som ikke respekterer og støtter denne beslutninger fra FN, bør ikke kunne kalde sig demokratiske og moderne. Man kan ikke være både demokrat og diktator.
Den vestlige verden må vælge enten diktatorernes side eller de undertrykte freds- og frihedselskende kurderes side. Al moralsk, økonomisk og politisk-militær støtter til diktatorene i Mellemøsten må ophøre, al støtte bør gives til de undertrykte folk f.eks. kurderne, assyrene, armenere og andre truede folk. Økonomiske og militær-strategiske interesser skal ikke komme i første række for USA, EU, Japan eller andre stormagter, ellers mister de respekten fra undertrykt folk fra hele verden.

Terror er at udøve vold
I Tyrkiet kan man ikke udtrykke sin mening frit og kritisere statens uretfærdige behandling af sine borgere. Hvis man gør det, står man lige med tortur, død eller lange fængselsstraf. Som kurder eller tyrkisk intellektuel har man ikke frihed til at protestere eller kritisere det tyrkiske regime. Derimod, hvis man er torturbødel, narkosmugler eller korrupt, civil eller militær embedsmand, så har man fuld frihed, blot man går til kamp imod kurdiske frihedsbevægelse, der har kurdernes selvforsvarsorganisation, PKK, i spidsen som er .
Siden 1923 har Den tyrkiske Terror Republik dræbt og tortureret millioner af kurdere, brændt og ødelagt over firetusinde kurdiske landsbyer, brændt over titusinde hektar skovarealer, udslettet tusindvis af vilde dyr, plante- og blomsterarter i nedbrændte skovområder i det nordlige Kurdistan, altsammen ved hjælp af moderne vestligt krigsudstyr som Cobra- og Sikorsky-helikoptere og F-16 bombefly. Tyrkiske statsterrorister bør retsforfølges af Den internationale Domstol i Haag omgående. Kurderne har beviser nok i deres hænder.
I øvrigt: Det tyrkiske folkemord på det armenske folk i årene 1915-18 bør også undersøges af denne domstol. Armenerne har mistet 1,5 millioner mennesker ved folkemord, som Tyrkiet ikke engang har sagt undskyld for.

Ikke høre, ikke se...
Den civiliserede verden må få øjnene op for kendsgerningerne. Demokratiet vil tage skade, hvis man overser dette barbari.
Husk, at de, der ikke vil se og høre eller protestere eller ikke vil gøre noget ved barbariet, er ligeså skyldige som forbryderne i Tyrkiet, Iran, Irak og i Syrien.
PKK er ikke en terrorist-organisation som USA påstår. PKK vil have et ægte demokrati og frihed og ligeret for kurderne i hele Mellemøsten. PKK er et politisk parti som kæmper for det kurdiske folks interesser. PKK er en organisation som PLO, ANC, IRA, som også engang blev beskyldt for at være terrororganisationer af USA, men i dag er de anerkendte organisationer.
Under Hitlers terror-regime blev jøderne også beskyldt for at være terrorister og blev dræbt af dem. Men verden har erkendt, at det var Hitler-regimet, der udøvede terror imod det jødiske folk. Hvis man beskylder det jødiske folks selvforsvarorganisationer for at være terroristorganisationer, tager man fejl. Det samme gælder for den Kurdiske friheds organisation PKK, som forsvarer kurdernes fred, frihed og demokratiske interesser og bekæmper den Tyrkiske stats terrorisme, og civiliserede og demokratiske kræfter i verden må respektere kurdernes tilstedeværelse i denne verden - ligesom alle andre folkeslag. Hvis man beskylder én, som kræver frihed og demokrati for sit folk for at være en terrorist, så er alle frihedselskende folk terrorister, så simpelt er det.
USA og andre vestlige lande bør tænke sig om igen og ikke beskylde demokratiske kræfter for at være terrorister.
I stedet bør diktatorerne og de undertrykkende regimer stemples som stats-terrorister - ikke alt det andet nonsens og propaganda.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu