Læsetid: 4 min.

LÆSERDEBAT

Debat
29. oktober 1997

Hvor blev de af?
22. OKT. - Fra vores helt egen verden: Hvor er Per Henrik Hansen i Århus blevet af? Der er ikke de samme Århus-historier som før! Og hvorfor giver Morten
Piil ikke mere stjerne i boksen om de bedste film? Man savner dem.

Niels-Jørgen Tortzen,
pt. Ahornsvej 13,
4873 Væggerløse.

Fortvivl ej. Begge ovennævnte har blot orlov. Per Henrik Hansen vender tilbage 1. december, mens Morten Piil allerede er tilbage her pr 1. november red.

Ny trafikpolitik
23. OKT. - Frisk luft i København, tak. Væk med bilerne. Det er én af Solidarisk Alternativs mærkesager, vi vil føre ind på Rådhusets talerstol, hvis vælgerne stemmer på os den 18. november.
Det er den dag, københavnerne skal tænke fire år tilbage og fire år frem, hvis de ønsker, at det er borgerne i Københavns Kommune, der skal bestemme, om vi fortsat skal tolerere den livsfarlige luft- og støjforurening, vi bliver påført af bilisterne fra omegnen, der hver dag bringer deres miljøsvineri ind i vores gader og stræder neden for vores vinduer, som vi ikke tør åbne af samme årsag.
Her tjener de automobile pendlere deres kroner, men lægger skatten i hjemkommunen og fattigrøvene i København står tilbage, mens alle andre kommuner gnider sig i hænderne og griner. Og så holder argumentationen om udligningsordninger ikke en bilmeter.
Sagen drejer sig ikke om økonomi, men først og fremmest om forurening og moral. Hvad pokker mon de samme miljøsvin ville sige, hvis vi smed alt vores affald uden for deres carport?
Og historien om de 1.500 p-pladser, der ifølge Københavns Kommune skulle være 'nedlagt' i indre by er ren talmagi, for nu at være venlig. Nu er tusindvis af parkerede biler fra Østerbrogade til Gl. Kongevej et tydeligt dagligt bevis på den beklagelige trafikudvikling.
Kommunen har altså ikke som påstået gjort nok ved denne vigtige sag, langt fra. Og ej heller sørget for en ordentlig kollektiv trafik. Derfor må de gamle og sløve politikere træde tilbage for folk, der er parate med den nødvendige nytænkning. F.eks. med bompenge og øgede afgifter på biler og benzin. Og fuldt STOP for flere motorveje, tunneler og parkeringsanlæg. Her er Solidarisk Alternativ Liste L dit bedste og sikre bud ved valgurnen den 18. nov., hvis du vil have en ren og sund by!

Birk Keller,
Solidarisk Alternativ
Ryesgade 103C
2100 København Ø

Trussel mod danskheden!
23. OKTOBER - Jeg under mig over de danskere, som bekymrer sig for, at deres danskhed bliver ødelagt af flygtninge og indvandrere, er et af de mest amerikaniserede folk i hele Europa.
McDonald's, Seven Eleven, Coca Cola, Pepsi, cowboybukser, biograffilm, fjernsyn, osv., alle de amerikanske materialer, ideologi og mentalitet der vælter over danskerne. Danskere med stor D suger det hele fuld-stændigt ukritisk til sig, uden at miste en lille krumme.
Til gengæld rettes al kritik, vrede, ophidselse mod en ubetydelig, marginaliseret gruppe, som ikke har afgørende økonomiske eller politisk magt i samfundet.
Hvad er der egentlig, man er bange for; er det dem, eller en selv?

Fariba Parsa,
cand.scient.pol
Aggersborggade 10
2100 København Ø

Pro forma
15. OKTOBER - En veninde til os fik tilbage i trediverne på sin atten-års fødselsdag et fly. Det var i Berlin. Hun blev meldt ind i en flyveklub og blev sportsflyver. Der var forskellige discipliner. Gamle øvelser, men nye kom også til. En af dem gik ud på at kaste en melsæk ud fra en vis højde. Ideen var selvfølgelig, at piloterne skulle ramme et afmærket mål på jorden.
Det var vist efter '33. Hun blev ferm både til at flyve og til det med melet. Så ferm, at hun deltog i flyvestævner i udlandet. Også i Danmark. Ét foregik i Ålborg. Her mødte hun blandt mange andre en dansk pilot, der meget pludseligt friede til hende. På hendes spørgsmål "hvorfor?" svarede han: "Så bliver du dansk statsborger." (Det blev man dengang). Hun sagde ja. Resten af sit liv havde hun det naturligvis ikke så godt med, at hendes familie - hendes far og mor og fire søskende - endte deres dage i en af hendes hjemlands koncentrationslejre.
Hvis der er nogen, der betragter dette proforma-ægteskab som snyderi, bedes man række en finger i vejret.

Lene Christiansen-Avnbøg
Ravnegravene
Vesternæs
4900 Nakskov

Ølaber m.v.
22. OKT. - Filminstruktøren Helle Ryslinge har på baggrund af de mange populære dyreudsendelser i tv fået en idé - hun vil lave en serie dyrefilm, som kombinerer mennesket med dyret. En visuel, satirisk kloning, som tv-cheferne ikke er vildt begejstret for, idet de kun har satset på Ølaben, sendt for nylig på DR 1.
Helle, din idé skal ikke gå til spilde. Lav en Zoologisk Have, der langt vil overgå Disneyland i Paris. Du skal have fat i følgende dyr, udover ølaben: vandhunden, mappedyret, strandløven, miljøsvinet, arbejdsbien, bogormen, skatteålen, læsehesten, nazisvinet, baggårdspumaen, smatsoen, pissemøllet (militært udtryk), hofsnogen, narkohajen, billardhajen, bolighajen og alle de andre hajer.
Hej Helle. Held og lykke!

Tommy Magnussen,
Norgesgade 10, 2.,
2300 København S.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her