Læsetid: 3 min.

Læserdebat

Debat
10. oktober 1997

Multi-etnisk kultur
3. OKT. - Med jævne mellemrum sætter nogle mennesker sig sammen i indenrigsminister Birte Weiss bevillingsudvalg for at uddele penge til forskellige arrangementer, der relaterer sig til flygtninge.
De seneste bevillinger blev i alt på 1,6 mio. kr. og der har været mange flere bevillinger i år og året før.
En af bevillingerne fra april 1997 på 40.000 kr. gik til Brøndby Integrationscenter i Brøndby Strand, der sammen med en navngiven person fra Dansk Røde Kors, ville lave et projekt den 17. maj: "Jorden rundt på 12 timer".
Nu ved jeg ikke med sikkerhed, om det er det samme projekt, der blev omtalt i Information den 20. maj men man omtalte et arrangement i Brøndby fra den 17. maj hvor man havde hele ni bands på programmet, til en entre på kun 20 kr. pr. næse. En pris der leder tanken hen på statstilskud.
Information havde stillet nogle kritiske spørgsmål til arrangementet, hvilket arrangørerne tydeligvis var utilfredse med. Hvorfor dog kritisere den gode vilje til at være god for andres penge? I Dansk Folkeparti finder vi det vigtigt at disse "kast i grams-bevillinger" kommer mere til offentlighedens kendskab.
Eksemplet er ikke enestående, hvilket kan ses ud af de nyeste bevillinger til f.eks. Peter Hervik i Lyngby, der fik 25.000 kr. til pr-folder, leje af lokaler og produktionsudgifter til udgivelse af bogen "Forskellighedens Logik: Danske svar på den stigende Multikulturalisme". Foreningen Teatron i København, fik bevilget 10.000 kr. til fribilletter til henholdsvis 200 etniske og 200 danske børn i forbindelse med en marionetforestilling.
Sammenslutningen Assununu i København, der har fået flere bevillinger fik 20.000 til annoncering af seminaret "Kvindelige kunstnere fra ni arabiske lande".
Sådan fortsætter rækken af smid-ud bevillinger til overflødige projekter

Pia Kjærsgaard

Nobelt parti?
6. OKT. - Pia Kjærsgaard, Dansk Folkeparti citeres den 4. okt. i Politiken for at sige, at Dansk Folkeparti er et parti med grundlæggende respekt for mennesket - følgelig vil ethvert medlem, der lufter grove racistiske synspunkter blive ekskluderet af partiet. Jeg går ud fra, at hun er fejlciteret.
Den 19. apr. deltog jeg nemlig i et offentligt møde på Christiansborg arrangeret af Dansk Folkeparti: "Et multi-etnisk Danmark?". Poul Nødgaard, Dansk Folkepartis repræsentant i Indfødsretsudvalget, gik på talerstolen, mens han viftede med et lovforslag, der indeholdt navnene på 934 udlændinge, der søgte om dansk statsborgerskab.
Poul Nødgaard udtalte om de 934 udlændinge: "Størstedelen er hårde kriminelle, der er dømt for grov vold, voldtægt og grov narkokriminalitet". En udtalelse, som han senere gentog i Folketinget under 1. behandlingen af lovforslaget på trods af, at både Poul Nødgaard og Dansk Folkeparti er bekendt med, at udenlandske statsborgere med en kriminel baggrund er udelukket fra at kunne opnå dansk indfødsret.
Så, med mindre Pia Kjærsgaard trækker sin udtalelse tilbage, imødeser jeg en snarlig eksklusion af Poul Nødgaard.

Jette Plesner Dali
Sønderjyllands Alle 13,st.th.
2000 Frederiksberg

Thygesen omvendt
6. OKT. - 1. oktober delagtiggør Erik Thygesen Informations læsere i sin omvendelseshistorie. Samtidigt klandrer han unionsmodstanderne.
Folkebevægelsen mod EF-unionen har kontakter til Norden og det øvrige Europa og er tilhænger af udstrakt internationalt samarbejde mellem selvstændige stater, som Danmark iøvrigt har lang tradition for.
Fremmedordbogen giver følgende definition: Nationalisme er en overdreven nationalfølelse forbundet med had til eller undervurdering af andre nationer. Så kan ET selv afgøre, om han er eller har været nationalist. ET artikel har overskriften "Er Danmark ikke gået under" - uden spørgsmålstegn. Al den stund Danmark er medlem af EU, hvor EU-domstolen, som er retskabende, står over den danske Højesteret, er Danmark reelt en delstat i Unionen.

Alice Hansen,
Mørkhøjvej 2
Brønshøj

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her