Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
4. oktober 1997

Øjne druknet i blår
25. SEPTEMBER - En kirke, der giver sig til at velsigne synden i stedet for at tilgive den, gør sig dermed til en antikirke.
Halen af den drage, der altid har ligget i lutherdommen, bliver nu synlig for alle: Danmarks lutheranske biskopper overvejer at indføre vielsen af homoseksuelle par. Sådan ender man, hvis man har den forbandede og kætterske mening, at Kristendommens hele sum består i at erstatte loven med nåden. Tak Gud for, at det nu bliver synligt for alle gennem dette sidste latterlige og kvalmende påfund - med mindre alles øjne er druknet i blår.
Frans K. Mikkelsen
Ellekrogen 4
9260 Gistrup

Dekataloget
28. SEPTEMBER - Det er en almindelig iagttagelse, at love og forordninger har det med at halte efter samfundsudviklingen; med den virkning, at vi ofte oplever restriktioner og forbud som snærende og urimelige, idet den almindelige moral har ændret sig så meget, at det før forbudte nu er almindeligt accepteret.
Dette forhold gør sig naturligvis i særlig grad gældende, når der er tale om mere end tusind år gamle love som f. eks. De Ti Bud. Som enhver ved blot et overfladisk blik kan se, så trænger de hårdt til at opdateres, så befolkningen, erhvervslivet og regeringen ikke til stadighed skal konfronteres med dette forældede moralsæt. Det drejer sig for så vidt ikke om de store forandringer, et enkelt ord hist og pist og så har man faktisk et moderne regelsæt, der til fulde lever op til vor tidsalder.
Og her kommer så den let reviderede andenudgave af De ti bud:
1. Du må ikke have andre guder end Mammon.
2. Du skal gøre dig billeder af alt, hvad der er, både her og hisset, intet skal være dig helligt.
3. Du skal evigt og altid tale om mig.
4. Der er ikke noget med at holde fri om søndagen. Jorden er ikke et hvilehjem.
5. Spot din fader og moder, der er nogle gamle idioter.
6. Du må gerne slå ihjel.
7. Troskab står i vejen for den fri udfoldelse.
8. Stjæl med arme og ben.
9. At lyve kan være både nyttigt og hensynsfuldt.
10. Begæret driver hele samfundsmøllen, så det er nærmest en pligt at være misundelig.
Henning Prins
Vingen 7
Ålsgårde

Luderskribenten
1. OKTOBER - Lederskribent George Metz - rokokkoskribenten, som Ekstrabladets side 2 så præcist har døbt ham - bruger i tirsdagsavisen umådeholden spalteplads på et uhyrligt selvsmagende forsøg på at skrive sig uden om den enkle kendsgerning, Henrik Qvortrup og Niels Lunde afslører i deres bog om Nyrup: Han er ikke blot lederskribent, men også luderskribent.
Når alt pudderet rystes af de mange linjer, står tilbage, at han har fungeret som talekonsulent for en af de politikere, han har som opgave at forholde sig kritisk til.
Så meget om den mands journalistiske uafhængighed.
Carsten Grolin
Sparresholm
4684 Holme-Olstrup

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her