Læsetid: 1 min.

VK-regering kan klare sig uden Z og O

Debat
21. oktober 1997

Fremskridtspartiet og Dansk Folkeparti skal bruges til at bringe en VK-regering til magten

VKZO-BLOK
Alt tyder på, at Venstres formand, Uffe Ellemann-Jensen, i løbet af 1998 rykker ind i Statsministeriet som chef for en VK-regering. Det har meningsmålingerne sagt uafbrudt gennem flere år. Siden er grundlaget for en VK-regering blevet styrket af CD's udtræden af regeringen og splittelsen mellem S og R.
SR-regeringen bliver i stadig stigende grad henvist til at regere med Enhedslisten og SF. Mens en VK-regering, når et valg er ovre, får mulighed for i mindst lige så høj grad som Nyrup at skabe et samarbejde med midterpartierne.
Det overser Ejvind Larsen i lederen 14. oktober. Der bliver overhovedet ikke tale om, at der etableres en VKZO-blok. Den findes ikke i dag. Og den bliver aldrig til noget. Den findes kun i hovedet på dem, som i disse måneder forsøger at skabe grobund for en socialdemokratisk skræmmekampagne mod VK-alternativet.
En VK-regering vil forhandle til begge sider. Fremskridtspartiet og Dansk Folkeparti vil blive udnyttet lige så groft af Uffe Ellemann-Jensen, som Nyrup har udnyttet SF og Enhedslisten.
Fremskridtspartiet og Dansk Folkeparti skal bruges til at bringe en VK-regering til magten. Og derefter vil de - lige som alle andre partier - være henvist til at søge indflydelse ved at tilnærme sig VK-regeringens udspil. Ellers får de ingen indflydelse. Så vil en VK-regering lave aftaler med andre.
Venstre er ikke det mindste imponeret af Fremskridtspartiets og Dansk Folkepartis retorik. Den er latterlig. En VK-regering vil spille benhårdt ud over for Z og O. Det vil også vise sig i den valgkamp, vi går i møde.
Venstre er ikke bange for at miste stemmer til Z og O. Vi vil møde dem med argumenter. Og vi vil afsløre deres retorik som tom og plat. Vi vil bekæmpe dem. Og Venstre vil igen blive den store sejrherre ved de kommende valg.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her