Læsetid: 2 min.

Gladsaxe-kritik

Debat
12. november 1997

Det realistiske billede af borgmester Ole Andersen set af en borger

SELVROS
Information bragte 3. november 1997 et indlæg om Glad-saxe kommunes borgmester Ole Andersen. Her får Ole Andersen uimodsagt lov til at rose sig selv og den kommune han leder.
Ole Andersen mener, som en anden kejser, at "vi er meget stolte af vores velfungerende kommune ...". Videre i indlægget hedder det "Det vigtigste i valgkampagnen er naturligvis at få genvalgt borgmesteren, så vi kan føre en ordentlig politik".
Indlæggets tekst fremstår som om, der nærmest er tale om en valgreklame for borg-mester Ole Andersen.
At det skulle være tilfældet, må udelukkes, da Information på forsiden af avisen dagligt meddeler os, at man er uafhængig af partipolitiske og økonomiske interesser.
Men hvad er så meningen med en sådan omgang ukritisk selvros, som står uimodsagt tilbage?
Vi ved af personlig erfaring, at forholdene ikke kan karakteriseres som velfungerende og at der ikke bliver ført ordentlig politik i Gladsaxe kommune.
Efter vores opfattelse er der tale om en borgmester, som bl.a. står for en politik:
*der har medført en aggressiv fortætningspolitik i bolig-områder til ugunst for bl.a. børnene. Politikken er så aggressiv, at Gladsaxe Kommune, formentlig som den første kommune i landet og formentlig i strid med loven, nu medregner borgeres egne private altaner, som en del af det fællesareal, der skal høre til nybyggeri,
*der har betydet gentagne uhjemlede dispensationer fra ufravigelige deklarationer,
*der har betydet, at kommunens borgere i strid med Styrelsesloven ikke er blevet oplyst om hvilke sager, som er blevet behandlet på byrådsmøder for lukkede døre.
Ole Andersen ønsker fortsat ikke at offentliggøre
*de punkter, som kommunen gennem 25 år har holdt skjult for offentligheden, alene med den begrundelse, at han ikke mener punkterne har offentlighedens interesse,
*der har betydet, at kommunen er blevet kritiseret af Folketingets Ombudsmand for dårlig forvaltningsskik i relation til Offentlighedsloven og Forvaltningsloven. En dårlig forvaltningsskik, som Gladsaxe Kommune fortsat fører,
*der har medført et stort tal af sager i Tilsynsrådet og Naturklagenævnet, bl.a. p.g.a. kritisabel sagsbehandling,
*der har betydet, at borgmesteren gentagne gange har været beskyldt for inhabilitet, senest i den såkaldte "Pigegardesag".
I denne sag har Gladsaxe kommune uden nødvendigt regnskab fra modtagerens side kanaliseret et ukendt stort pengebeløb over i Fortsættelseskursus, hvor Ole Andersens kone, folketingsmedlem Hanne Andersen er formand for bestyrelsen. Sagen ligger fortsat til behandling i Tilsynsrådet.
*der har søgt at fratage politiske mindretal de samme rettigheder som hans eget parti havde. Ole Andersen ændrede først politik efter at statsminister Poul Nyrup greb ind og fortalte Ole Andersen, at det ikke er socialdemokratisk politik, at forskelsbehandle lokallister i forhold til de landsdækkende partier.
*som har betydet, at kommunen ejer den lokale radio-station Radio Gladsaxe.
*der ønsker, at fremme samkøringer af registre for at af-sløre socialøkonomiske kriminelle. En politik som i virkeligheden kriminaliserer alle kommunens borgere.
*der har medført, at han i byrådssalen kalder den eneste reelle opponent til flertallets politik for en "afviger", et udtryk som er kendt fra diktaturer.
*der arbejder for, at kommunen kan få sit eget ordenspoliti.
Vi afventer nu kun, at
borgmester Ole Andersen fremsætter ønske om sit eget tankepoliti.
Må vi bede vores kritiske avis Information afdække disse forhold.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Kurt Loftkjær

Gladsaxe Kommune hælder olie på glidebanen

Som meget aktiv borger i Gladsaxe Kommune har jeg været udsat for megen tvivlsom aktivitet i forvaltningen. Jeg har gennem tiderne prøvet at synliggøre det i samfundet, men det bliver stadig vanskeligere pga. at lokalaviser er blevet færre og mindre interesseret i egentlig pressedækning.

Gladsaxe Kommune er efter min opfattelse en kommune med høj selvtilfredshed og megen lille tolerance over for borgere, som ikke vil som dem selv.

Gennem tiderne har vi set mange tiltag i Gladsaxe Kommune. I 1997 stillede den daværende borgmester Ole Andersen sig i spidsen for kommunalt politi, se evt. mit indlæg fra 1997, hvor kommunen også ønskede at samkøre registre sat at få sit eget ordenspoliti:
https://www.information.dk/debat/1997/11/gladsaxe-kritik

Nu er der så en embedsmand, der som chef lægger ryg til, hvad der for blot få år siden synes at være et politisk selvmord. Projektet, som har fået regeringens bevågenhed, er grænseoverskridende og formentlig i strid med persondatalovgivning, som er undervejs initieret i EU.