Læsetid: 1 min.

Koranen og tolerancen

Debat
18. november 1997

Muslimer og ikke-muslimer har levet i fred i århundreder

FUNDAMENT
Hvad får folk til at sammenligne Koranen med Krystalnatten? Endda af folk, der hævder at have læst Koranen? Er det uvidenhed? Eller er det simpel fjendtlighed overfor alt, hvad der ikke er vestligt og kristent? H. O. Kaspersen skriver i Information den 13. november, at det var disintegrationen mellem tyskerne og jøderne, der var årsag til den senere massakre på det jødiske mindretal i Tyskland. Det får ham til at tænke på, hvordan forholdet mellem ikke-muslimske danskere og danske muslimer kunne udarte i fremtidens Danmark. Især efter at han har læst Koranen frygter han, at muslimer vil skabe konflikter, fordi Koranen for muslimerne står over Grundloven og at de betragter anderledes tænkende som 'vantro', der bør bekæmpes med alle midler.
Kaspersen blander tingene totalt sammen. For det første opfordrer Koranen kun muslimerne til at fatte våben, når det muslimske samfund/land bliver truet. For det andet skulle Kaspersen nok have skrevet, at han frygter, at danskerne kan blive nødt til at udøve massakre på det muslimske mindretal, hvis det altså skal passe med den analogi, han selv sluttede. Muslimer, kristne og jøder levede side om side i fred og tolerance, dengang muslimer herskede i Spanien, med Koranen som håndbog. Altså indtil 1492, hvor de kristne spaniere overtog kontrollen og udryddede samtlige muslimer og jøder.
Kaspersen behøver ikke frygte nogen trussel fra muslimernes side. Muslimer i Danmark vil aldrig udråbe kristendommen og Biblen til værende barbarisk eller intolerant, blot fordi nogle kristne i historiens forløb totalt misforstod budskabet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her