Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
13. november 1997

Er jeg en fantast?
6. NOVEMBER - Som det måske er blevet klart for nogle, har jeg meldt de store danske svineproduktions-fabrikker til politiet for overtrædelse af dyreværnsloven paragraf 1 og 2. Dette vil nogen nok mene, meget drastiske fremgangsmåde, kunne nok foranledige en og anden til at tænke: Han må være fanatisk! Han må være en fantast! Det første fordi han griber til sådanne midler, det andet, fordi han tror det hjælper. Jeg vil tillade mig at sige mig fri for begge for-ståelser.
Jeg melder svinefarmene til politiet fordi de helt indlysende ikke lever op til bestemmelserne i dyreværnsloven, der blandt andet kræver noget så banalt, som at dyrene har frirum og krav på noget, som bare ligner et liv. Men dyrene har intet liv. De bliver psykisk og fysisk "mishandlet" fra fødsel til død på den mest modbydelige måde, som de ingen chancer har for at sige fra over for. Det kan jo ikke lade sig gøre, når man er placeret mellem to tremmevægge 24 timer i døgnet.
Nej, jeg er ikke fanatiker. Jeg er et ganske almindeligt menneske, men almindelig også på den måde, at jeg vil ikke acceptere, at dyrene bliver behandlet som rene produktionsenheder. Det strider mod alle de etiske begreber, jeg er i besiddelse af. Det strider mod enhver form for tro på højere principper, jeg trods al materialisme alligevel opretholder.
Jeg er ikke fantast, men jeg tror fuldt og fast på, at vi har et retsvæsen og et politi i dette land, som er sat til at opretholde lov og orden. Også at de skal sikre, at vore medskabninger, dyrene, behandles med en vis rimelighed. Jeg tror stadig på, at de vil tage affære. Jeg tror stadig på, at vi lever i et retssamfund, og at dyrene også har rettigheder.
Er jeg da fantast?

Per Sonnichsen
Ungdomsskolevej 11D
6500 Vojens

Send Tommy Dinesen til Vesterbro
7. NOVEMBER - I Information den 5. november foreslår Anders Lundkvist fra SF-Aalborg bl.a. følgende:
"Forklæd Tommy Dinesen som sydlænding, lær ham at tale gebrokkent dansk, og send ham så ind til fremmedpolitiet for at erfare på sin krop, hvordan man behandles der."
I samme udgave af Information oplyser Jens Reiermann, at SF stemte imod, at udenlandske narkohandlere, der sælger narkotika til skolebørnene på Vesterbro, skal udvises.
Så måske var det en god idé ændre lidt på Lundkvists forslag: Farv Tommy Dinesen sort og send ham ned i Istedgade, så SF kan demonstrere sin socialistiske solidaritet med narkohandlerne!

J. C. Michaelsen
Rotasvej 4
3370 Melby

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her