Læsetid: 3 min.

LÆSERDEBAT

3. november 1997

Ikke Palle Sørensen igen
29. OKTOBER - Så skal vi endnu engang til at diskutere livstidsfangen Palle Sørensen, hvor hans forsvarer igen har bedt om benådning af sin klient, som han har gjort det så mange gange før.
Hvis Justitsminister Frank Jensen følger denne opfordring, vil hans eftermæle blive, at han var den, der benådede årtiers værste moder, nemlig politimorderen Palle Sørensen.
I Dansk Folkeparti vil vi stærkt anbefale, at man udnytter livstidsstraffen til at fastholde Palle Sørensen indespærret. De frie forhold han har fået i dag er rigelige, og en egentlig benådning bør ikke blive aktuel.
Det må formodes, at de dommere der i sin tid dømte Palle Sørensen, vidste hvad de gjorde da de dømte manden, der skød fire politibetjente på Amager, så derfor bør livstidsdommen forblive på livstid.

Peter Skaarup
Krausesvej 21, 5.tv.
2100 København Ø

Samarbejde om plakater ikke EU-politik
29. OKTOBER - I Informations referat den 27. oktober fra Folkebevægelsens landsmøde skriver Jens Reiermann: "Over for Information vil Bent Brier ikke afvise et direkte samarbejde med Pia Kjærsgaards Dansk Folkeparti i den intense fase lige op til folkeafstemningen om Amsterdam-traktaten den 28. maj næste år".
Dette er ikke en korrekt gengivelse af mit svar på Jens Reiermanns spørgsmål. Den rigtige version lyder: "Vi vil ikke samarbejde politisk eller organisatiorisk med Dansk Folkeparti op til folkeafstemningen, men jeg vil da ikke udelukke, at den samlede unionsmodstand i den sidste fase som et modspil til ja-sidens overvældende økonomiske ressourcer kan enes om f.eks. fælles produktion af plakater.
I givet fald ville det være med fuld vetoret for Folkebevægelsen med hensyn til plakaternes udformning".

Bent Brier
Medlem af Folkebevægelsen mod EF-Unionens styrelse

Proportionsforvrængning og valgtemaer
23. OKTOBER - Miljøproblemer har fået en alt for lille plads i den igangværende valgkamp, og meget tyder på, at det også bliver flygtninge/indvandrere, der bliver valgtema optil næste folketingsvalg.
Miljøproblemes udgør langt den største trussel mod vort samfund, men der er desværre en ubehagelig tendens til, at man i stedet fokuserer på flygtninge-spørgsmål - og det i så høj grad, og på så usagligt et plan, at det grænser til u-smagelig populisme.
Vi glemmer, at vi alle - flygtninge, invandrere, danskere og for den sags skyld kinesere - kun har jorden til låns, - og at ingen af os dybest set kan påberåbe os retten til jorden hverken i det land vi er født, eller i det land vi evt. er flygtet til. Som dansker er man bare mere privilegeret fra starten end folk der flygter hertil pga. krige, sult, tørke o.a.
I fremtiden vil vi se helt andre flygtninge-problemer hvis vi fortsætter den massive ødelæggelse af jorden. Da vil ørkendannelser, oversvømmelser, sult og tørst skabe flygtningestrømme i et helt andet omfang end nu og så kan vi måske begynde at tale om at vi bliver "overrendt" af fremmede.
Det er en udvikling som vi via internationalt samarbejde selv kan præge, men det forudsætter bl.a. at vi frigør os fra unionens udbytning og udnyttelse af naturen og tredjeverdenslandene.
Og det forudsætter at vælgere og politikere arbejder sammen om at løse de væsentlige problemer i stedet for at forfalde til syndebuksmentalitet og populisme.

Julie Albeck
Folketingskandidat,
De Grønne/Demokratisk Fornyelse

Den kortsigtede finansmerkantile tankegang
23. OKTOBER - Salget af statens andel af Teledanmark aktierne er en af den slags paradokser, som selv Informations leder (den 28.10), ikke studser over det en eneste gang. Teledanmark er en af de virksomheder, som har givet overskud. Selv før den store fyringsrunde sidste år. Ligesom Postgiroen i 80'erne. Dengang mente den borgerlige regering, at den skulle privatiseres. Er der nogen økonomisk logisk forklaring på, hvorfor en overskudsgivende statslig (OK aktiemajoritetsmæssigt), skal privatiseres når den kunne være med til at lindre statens driftsunderskud? Selvfølgelig giver det en gevinst det ene Finansår, men så er det også slut. Det er åbenbart billigere at fyre medarbejdere til den statsfinancierede A-kasse end til at give dem en løn i endnu en rentabel statsvirksomhed. Når Ameitech med sit Amerikanske ry, får barberet lidt mere ned på driftsomkostningerne, bliver der endnu flere til passiv forsørgelse, men det er jo ikke længere hovedaktionærens hovedpine.
Længe leve den næsetip kortsigtede finansmerkantile (borgerlige? socialdemokratiske?) tankegang.

Michael Unna
Bjødstrup mose 28
8270 Højbjerg

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu