Læsetid: 2 min.

Fra mtz' indre

4. november 1997

Fremmedhad udspringer så langtfra alene af mediernes overfladiske og sensations-søgende nyhedsrapportering, men også af personlige erfaringer fjernt fra Georg Metz elitære luftlag

BEDREVIDEN
Forsidelederen af mtz onsdag d. 22. oktober Fra Pias indre er sine steder ganske læseværdig i sin sproglige veloplagthed. Men indholdsmæssigt kommer den aldrig til hverken at ramme sin målgruppe endsige gøre ondt, fordi udfaldene i deres tykke sa-tire er så selvgode og fulde af fordomme om såkaldt almindelige mennesker. Med andre ord: Information når den er værst: Bedrevidende, selvhøjtidelig og nedladende over for anderledes tænkende.
Dansk politik over for flygtninge og indvandrere har igennem en årrække været ført med både hele og halve hoveder under armen. Skrivebordsteoretikere og flertallet af politiske beslutningstagere fjernt fra åstederne har været mere optaget af at hæve de humanistisk-demokratiske faner og med ikke at få ørerne i maskinen end at lytte til de folk, der havde fysisk nærkontakt med problemerne i dagligdagen.
mtz er "way-out-of-line", hvis han tror, at veluddannede og velorienterede borgere om bl.a. 20 spørgsmål og svar om de fremmede (jvf. Inf. tirsdag d. 21. oktober) en bloc stiller op til spankning af Pia Kjærsgaard og hendes synspunkter.
Vi er faktisk en hel del, der ikke kan frakende nogle af hendes meninger sandhedsværdi. Men grunden, til at vores lederskribent skyder langt over målet, skal sikkert først og fremmest søges i, at han ikke lever en dagligdag sammen med det udsnit af indvandrere, der rent faktisk og dokumenterbart volder problemer i det danske samfund, og dermed aldrig har mærket ubehaget på egen krop.
Den der har skoen på...
I det hele taget er det slående så mange mtz-typer, der fører sig frem med deres uforgribelige meninger om dansk racisme og dansk fremmedhad og dansk intolerance - uden selv på noget tidspunkt at have været bare tilnærmelsesvist i nærheden af surdejen.
Jeg mener - bor mtz f.eks. i en 2 1/2-værelsers i et lejligheds-kompleks med Ali og hans familie ovenpå og Muhammed og hans familie nedenunder, hvis opfattelse af bo-sammen-med-kultur har vist sig at være noget anderledes end de fleste danskeres? Sådan at mtz' fantastiske fri-sind og tårefremkaldende tolerance rent faktisk er forankret i egen praksis? Og sådan, at hans leder ikke skriger af dobbelt-moral?
Den der har skoen på, er som bekendt den, der mærker hvor den trykker. Og den klemmer altså en hel del mennesker, der selvfølgelig vælger at reagere på det.
Lad os derfor vende tilbage til angrebene på danskere for racisme og fremmedhad, når også Gentofte og Søllerød og Rungsted har taget deres tørn med at integrere indvandrere og flygtninge. Eller når mtz' barnebarn for 3. gang er blevet chikaneret væk fra boldbanen af 2. generations-indvandrer-bander. Eller hans kone har følt sig truet på den lokale S-togs-station af de samme typer.
For fremmedhad udspringer så langtfra alene af mediernes overfladiske og sensations-søgende nyhedsrapportering (jvf. Erik Valeurs glimrende kommentar fredag d. 24. oktober), men af personlige erfaringer fjernt fra de elitære luftlag, der befolkes af politiske kommentatorer blottet for jordforbindelse.

Dette indlæg, som Georg Metz kommenterede i Intermetzo lørdag den. 1. november, skulle have været bragt i sidste uge. Information beklager forsinkelsen.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu