Læsetid: 3 min.

Sæt dog en dagsorden, SF

Debat
5. november 1997

Højrefløjen frempisker en hetz mod 'de fremmede'. Men hvor er venstrefløjen?

Med kammeratlig hilsen
Hvor har I været, kære partifæller?
I de sidste uger har højre-fløjen udnyttet et par episoder, hvor nogle unge 2. generationsindvandrere har været voldelige, til at frempiske en hetz mod 'de fremmede'. Det minder efterhånden om Krystalnatten, hvor nazisterne udnyttede en jødes mord på en tysk diplomat i Paris til et generelt angreb på Tysklands jøder.
Hvor har I været i disse uger?
Mit hus er fjernsynsfrit, så jeg har kun kunnet følge Jer i radioen. Her har jeg mærket mig Holger K.'s kritik af Thorkild Simonsens udnævnelse samt Steen Gades nøgterne redegørelse for hvor svært det er for kriminelle udlændinge at få statsborgerskab. Begge dele udmærket.
Men det er ikke nok! I må kunne gøre langt, langt mere. Det er nu det sner (til), så glem alt om EU, Amsterdam og samfundsøkonomien i de næste par måneder og mobilisér alle jeres kræfter for at gå imod strømmen.
Jeg tror gerne at det er svært at komme igennem i medierne (ikke mindst TV) med dementier, saglige redegørelser osv., men gennemsnitsjournalisten er blottet for moral (racistisk eller anti-racistisk) og går efter den gode historie, så den må I lave.
Og den kan I lave, i kraft af jeres position på Christiansborg.

Nogle ideer
1) I har Folketinget som talerstol. I kan stille lovforslag og dagsordensforslag. Sådanne forslag kan sigte på at bremse skredet gennem konkrete, mere humanistiske alternativer til højrefløjens forslag om stramninger. Glem det! for det accepterer denne fløjs præmis, nemlig at det er de andre der er problemet.
Forslagene kan også sigte på at udstille hulheden, hykleriet, løgnene, anti-humanismen i højrefløjens propaganda (eksempel: Da der er konstateret alvorlig kriminalitet blandt pæredanske rockere, henstiller Folketinget at alle danskere udvises, og går derefter over til næste punkt på dagsordenen). Gør det! for det udstiller at det er højrefløjen, der er problemet.
2) Hvad med at arbejde for en anti-racistisk alliance i Folketinget? Jeg tænker på SF, Enhedslisten, radikale og måske Centrumdemokraterne (hvor har Mimi i øvrigt været henne de sidste uger?) og dele af Socialdemokraterne.
3) Send et brev til samtlige beboere i en eller anden kommune (hvis størrelse afhænger af partikassens) og redegør for SF's politik på området. Lad være med her at male jer op i det hjørne, hvor det alene drejer sig om, hvorvidt I kan gå ind for at unge palæstinensere bruger kniv. Skriv at I er modstandere af kollektiv afstraffelse, dvs. afstraffelse (gennem 'stramninger') af titusinder af almindelige, fredelige mennesker, blot fordi nogle få er kriminelle. Skriv at det her ikke er vigtigt om kriminaliteten blandt invandrere/flygtninge ligger 1% over eller 1% under de 'rigtige' danskeres. Hvis en sådan rundskrivelse pakkes rigtigt ind og følges rigtigt op (bl.a. af lokale SF'ere), må den kvalificere til en national nyhed.
4) Som I nok véd lavede Mellemfolkeligt Samvirke for et års tid siden nogle T-shirts med en anti-kampagne mod ExtraBladet. Vældig flot. Mobilisér nogle forfattere/kunstnere til en tilsvarende kampagne nu! Det kan være
T-shirts, løbesedler på Strøget, gadeteater, alt muligt; er der ikke nogle unge SFU'ere, der kan tænke og handle originalt? Hvis I mangler penge, så skriv til SF-medlemmer for et særligt kampagnebeløb. Vi er mange, der er ved at brække os over, hvad der foregår for tiden, og som hjertens gerne vil ofre et par hundrede kroner på sagen.
5) Forklæd Tommy Dinesen som sydlænding, lær ham at tale gebrokkent dansk, og send ham så ind til fremmedpolitiet for at erfare på sin krop, hvordan man behandles dér. Det må vel være en nyhed.
Kort sagt: Gå til modstand!
Mange, mange mennesker danner deres mening efter det, der er 'tonen' i debatten. Den første betingelse for at de kan få en anden opfattelse af flygtninge/indvandrere er at de bliver klar over, at der er nogen, der står for noget helt, helt andet. Og at disse 'nogen' mener det så alvorligt, at de gør noget alvorligt ved det. Det har I ikke gjort endnu.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her