Læsetid: 3 min.

LÆSERDEBAT

Debat
15. december 1997

DF-tal står distancen

11. DECEMBER - Informations leder den 11. december giver et forkert indtryk af forholdet mellem Dansk Folkepartis udgiftsundersøgelse og økonomiminister Marianne Jelveds Økonomiske Oversigt for december.
Lederskribenten er ikke opmærksom på, at DF's undersøgelse er en ren undersøgelse af bruttoudgifter, mens Marianne Jelveds tal er nettotal. Der er en udmærket harmoni mellem DF's tal og Økonomiministeriets beregninger. Visse politikere taler om, at DF's tal nu er manet i jorden. Det er ingenlunde tilfældet. Tværtimod. Økonomiministeriets beregninger når til, at indvandringen brutto beløber sig til 20,9 mia. kroner om året. Sammenholder man dette beløb med Dansk Folkepartis tal på 29,8 mia. kroner, er der en forskel på 8,9 mia. kroner.
Lederskribenten og Marianne Jelved svæver i den vildfarelse, at Dansk Folkeparti har medtaget forsvarsudgifterne i undersøgelsen. DF har også undladt at medinddrage forsvarsudgifterne, idet vi er enige i, at forsvarsudgifterne er uafhængige af befolkningens størrelse.
Dansk Folkeparti er derimod helt uenig i betragtningerne om statens renteudgifter og erhvervsøkonomiske forhold. Det er da helt oplagt, at statens låntagning og derved renteudgifter er afhængig af befolkningens størrelse. Det virker direkte useriøst at se bort fra renteudgifterne, når det netop viser sig, at de fremmede bruger en stor del af de offentlige midler.
Ligeledes har alle personer der bor i Danmark, hvad enten de er danskere eller fremmede, gavn af samfærdsel, kommunikation, kollektiv trafik samt flere poster der direkte er undtaget i økonomiministerens oversigt. Dette er helt uforståeligt, og forvrænger billedet en del.
Statens renteudgifter og de såkaldte 'erhvervsøkonomiske forhold' udgør på nationalregnskabet 4,4 mia. kroner. Da økonomiministeren bruger 1995-tal, må der korrigeres for inflation. DF anslår skønsmæssigt beløbet til en mia. kroner. Forskellen, der kan forklares, løber således op på 5,4 mia. kroner. Marianne Jelved sagde allerede på pressemødet, at det kan diskuteres ,om de to poster skal med eller ej.
Som sagt mener DF at de skal med. Det er således kun 3,5 mia. kroner, der skiller parterne fra at være nået til det samme resultat. Det kan skyldes statistisk usikkerhed i begge skøn, og tallet er under alle omstændigheder et klart udtryk for, at DF stort set har ramt rigtigt i sit udgiftsskøn på 29,8 mia. kroner.
Dansk Folkeparti anser Økonomiministeriets undersøgelse for en klar sejr, idet vi anser DF's stadige pres på regeringen og vor egen udgiftsundersøgelse for de udløsende faktorer, der omsider fik regeringen til at sætte undersøgelsen i gang.
At DFs udgiftsundersøgelse så viser sig at holde, er mere end glædeligt. DF har bemærket, at Marianne Jelved ikke har kunnet påpege en eneste fejl i undersøgelsen, men derimod henholder sig til det fra Birte Weiss så kendte surmuleri over, at DF ikke havde medtaget skatteindtægter i sin undersøgelse.
Mon ikke Marianne Jelveds udtalelse om, at Dansk Folkepartis undersøgelse er manipulation, er et udtryk for en vis undervurdering af almindelige danskeres evne til at forstå tingen i deres rette sammenhæng. Dansk Folkeparti har altid klart og nøgternt fremhævet, at der var tale om en ren undersøgelse af bruttoudgifter. Det har intet med manipulation at gøre.

Peter Buck Rasmussen
jurist i Dansk Folkeparti

Med Lene på udflugt

5. DEC - I Information 27. nov. er det socialdemokratiske turboladede ideologiske tågehorn Lene Jensen atter på banen. Denne gang markedsfører hun så horrible påstande og opfattelser, at et par stilfærdige korrektiver må være tilladt.
Først påstår økonomen og næstformanden, at "aldrig har lønmodtagerne i Danmark og (vest)Europa stået stærkere" (Sic!). Ja, så stærkt at "enhver kapitallogiker må gå i chok". Må undertegnede, der ikke er kapitallogiker, men helt afgjort marxist, og derfor ikke i chok, tillade sig følgende spørgsmål:
Med dette knusende styrkeforhold i 'lønmodtagernes' favør in mente, hvordan 'forklares' så eksistensen af mellem 17 og 40 mio. arbejdsløse og underbeskæftigede samt 57 mio. 'fattige' alene i EU? Er det skridt på vejen til at sejre sig til døde - eller er det vejen til et socialdemokratisk EU-paradis?
Værre bliver det, når soc.dem. økonomen påstår: "Virksomhedernes eksistensgrundlag er ikke længere kapital alene" - Det står der sgu! Til denne frække flovser skal kun stilles ét spørgsmål: På hvilket tidspunkt i historien har kapitalen klaret sig med kapital alene? Hvad med det menneskelige arbejde og naturgrundlaget?
Information lægger her spalteplads til primitiv socialdemokratisk agit-prop. Uafhængig af partipolitik? Ja, måske.

Bjørn Jellum
Farum Hovedgade 2B
3520 Farum

Naziguld i Bundesbank

9. DECEMBER - KZ-guld blev overført til Reichbank. Senere blev Reichbank til Bundesbank. Spørgsmålet er derfor hvor meget naziguld der ligger i Forbundsbanken?

Ivar Skabo
Rådmand Steins Allé 16C,
2000 København F

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her