Læsetid: 2 min.

Tina-fri lørdag

3. december 1997

Vor statslige tv-kanal sender et program, hvis idé om lykke er at undgå beskatning

SKAT
For et par år siden kunne Bengt Burg i TV2's Lykkehjulet præsentere en enlig mor og bistandsklient blandt de tre konkurrenter i ordlegen. Et smart setup, der var nemt at sælge til seerne: Hvem håbede ikke, at netop den fattige mor ville blive den lykkelige, der om et øjeblik skulle forgyldes? Og i Bengt Burgs Lykke-spilsverden er der håb for den fattige, som tror, for bistandsklienten vandt faktisk, til alles store tilfredsstillelse. Morale: også konen fra muddergrøften kan komme til hæder og værdighed.
Men kort tid efter meldte problemerne sig. Dragen i eventyret om den fattige kone var Socialforvaltningen, som meddelte, at kvinden ville blive afkrævet tilbagebetaling af bistandshjælp svarende til værdien af tv-apparat, charterrejse og alle de andre præmier, som hun havde vundet. Den opbyggelige solstrålehistorie om TV2's bidrag til social retfærdighed holdt ikke længere vand, da lykkehjulet var holdt op med at snurre. Så er man da mere ærlig i DR's nye 'satsning' Skattefri Lørdag, hvor man har valgt et helt andet og meget mere moderne eventyr som programmets koncept. Her er ingen opbyggelige illusioner, men rene linier: Hvem meget har, skal mere gives - og fanden hytter de sidste. Præmierne udregnes efter indkomst og skattekort, så de rigeste vinder mest, folk med gennemsnitsindkomster mindst - og resten bekymrer vi os ikke om. Vi gider ikke se på fattigrøve med lave indkomster, for slet ikke at tale om arbejdsløse og bistandsmodtagere. Til gengæld er der åbenbart enighed om, at alle, der fortjener det, ville være lykkelige, hvis det ikke var for den onde skattestedfar, der fraraner dygtige succesrige mennesker deres penge.
Tænk engang. Vor statslige tv-kanal sender et program, hvis idé om lykke er, at undgå beskatning og blive fri af samfundets og fælleskabets forpligtelser. Men ikke nok med det.
Den 22. november 1997 kunne flere dagblade meddele, at Tina Kjær, studievært i Skattefri Lørdag, nu har identificeret sig så meget med programmet, at hun vil gøre skattefrihed til sin livsstil. Den forfulgte stenrige skønhed trodser skattestedfaderen og vil finde skattely i eget pandekagehus i England.
Måtte hun ende i ovnen!

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu