Læsetid: 3 min.

LÆSERDEBAT

Debat
3. januar 1998

Hør nu lige her
20. DECEMBER - Til Helle Bruun Jensen: At skrive at Papua Ny Guinea er øens navn skæmmer min dejlige avis.
Papua Ny Guinea er navnet på den selvstændige stat, der sammen med Irian Jaya optager øen Ny Guineas landområde... og man siger, at danske børn ikke lærer at stave.

Mogens Lindstrøm
Ravnkildevej 11
9220 Aalborg Øst.

Lægers ansvar

27. DEC. - Danmarks Apotekerforening ønsker nu at kunne bryde deres tavshedspligt i kampen mod de borgere, der misbruger visse typer af receptpligtig medicin. Det drejer sig som i de sidste 25 år først og fremmest om barbiturater, benzodiazepiner og morfinderivater. Altså sove-, angstdæmpende og smertestillende præparater. Det vil sige en stor del af de psyko-farmaka, der ryger over disken i hverdagen.
Foreningens initiativ er blevet særdeles godt modtaget af såvel sundhedsministeren som en række politikere og selvfølgelig også Lægeforeningens ledelse.
Engagementet er givetvis velment, men ganske misforstået. Det er fortsat ene og alene de almen praktiserende lægers ansvar at udskrive enhver medicin. Også når det drejer sig om 'ferielæger' og vagtlægen! Ja, de har endda den meget omtalte ordinationsret, som mange af dem har misbrugt i årenes løb. Det stærkeste eksempel er den hæmningsløse udskrivning af metadon i 20 år til højre og venstre for at blive fri for morficamisbrugernes 'påtrængenhed' i konsultationen og på telefonen. I stedet for at presse de vekslende regeringer til en anden og bedre sundhedspolitik. Resultatet er bl. a., at vi nu har omkring 4.000 medborgere rendende rundt som zombier, frataget deres ret til at leve et ordentligt liv.
Og det er Sundhedsstyrelsens opgave at sørge for, at lægerne bliver holdt i ave, når de får for megen skrivekløe i fingrene. Ifølge Dansk Lægemiddelstatistiks oplysninger er vi alligevel fortsat mere end 200.000 danskere, der omregnet i max. døgndose, er på dope (alkohol ikke medregnet) for at klare den grå hverdag.
Vi må desværre ved årsskiftet konstatere, at Misbrugsdanmark ikke har ændret sig en tøddel. Lapperier her og der ændrer ikke på det store billede.
Og det vil Apotekerforeningens nytårsfortsæt heller ikke!

Birk Keller
Wesselsgade 10, 2200 N

Usandheden om folkeskolen

29. DEC. - Flid og færdigheder i folkeskolen forudsætter kreativitet og samarbejde. Ellers bliver skolelivet en ørkesløs terpen af paratviden uden forståelig hensigt, står der i Informations forsideleder 23. december. Det er en udtalelse af præcis samme fornuftstridige og erfaringstomme art, som det lighedsideologiske politiske flertal og den toneangivende pædagogiske dominans benytter for at lægge al uddannelsesbefordrende fagdelt vidensformidling for had i den danske folkeskole.
Men flid og færdigheder og deraf følgende muligheder for at højne det faglige uddannelsesniveau forudsætter naturligvis hverken kreativitet eller specielt udviklet samarbejde. Kreativitet og samarbejde har deres værdier i sig selv og lader sig udvikle på deres egne betingelser, ligesom de faglige kundskaber, der vantrives så fatalt i folkeskolen i dag, såmænd blot kræver en delt folkeskole, hvor tværfaglighedens dominans er brudt. Det er at gå bag folkeskoleloven så uddannelsødelæggende lighedsideologiske herredømmes ærinde at fremture med usandheden om, at en fagligt undervisende folkeskole uden en forudsætning i kreativitet og samarbejde er det samme som ørkesløst terperi uden forståelig hensigt.

Vagn Madsen
Knudsgade 42
9700 Brønderslev

Indvandrings-annoncer
27. DEC. - Statsminister Poul Nyrup Rasmussens manøvre med Thorkild Simonsen som ny indenrigsminister er nok Danmarkshistoriens groveste fupnummer.
Hr. Simonsens indvandrerlov stopper ikke masseindvandringen. Det er næsten kun Ekstra Bladets læsere (19.-20. december) og enkelte pc-brugere, der endnu har opdaget at hr. Simonsens ministerium annoncerer over hele verden efter flygtninge/indvandrere. Det sker på Internettet (www.udlst.dk). Thorkild Simonsens folk giver her anvisning på hvordan man opnår fast forsørgelse i Danmark. Og man lokker med de rare forhold i Sandholmlejren. Oplysningerne fås på engelsk, samt på bl.a. arabisk serbokroatisk, tyrkisk og urdu.
Indvandringen er planlagt politisk. Den blev antagelig iværksat i hemmelighed allerede i halvfjerdserne, for at modvirke det faldende fødselstal. Det bekræftes mange steder, bl.a. af at Mogens Lykketofts plan for at demontere 'pensionsbomben' omfatter en fordobling af indvandringen, (Weekendavisen 24. marts 1997 forsiden). Se mine artikler i Information 1. maj 1995 og Aalborg Stiftstidende 13. november 1995 for nærmere dokumentation). Godt nytår - også til de godtroende, der stadig støtter indvandringspartierne!

P. H. Bering
Regnar Juelsvej 6
9210 Aalborg S.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her