Læsetid: 2 min.

Når far kommer hjem...

2. januar 1998

- så er mor lige gået. Skiftehold er et kendt, men fortrængt problem, som kan forbedres med mere frihed og medbestemmelse

Arbejdsvilkår
Tænk, hvis du var ansat på dit arbejde til at arbejde i dagtimerne, og arbejdsgiveren pludselig gav besked om, at du med fem dages varsel fremover skulle arbejde nogle dage om aftenen og andre dage om natten - også i weekenden
De fleste ville betakke sig - men det er virkeligheden for mange timelønnede på danske arbejdspladser. Oveni kommer, at når først du er skifteholdsarbejder, kan arbejdsgiveren ændre din mødeplan uden at give varsel herom Efter de regler, der nu gælder, kan arbejdsgiveren sågar diktere den nye plan.

Usundt arbejde
Mange undersøgelser viser, at skifteholdsarbejde er u-sundt. Kroppen har svært ved at vænne sig til hele tiden at skifte rundt på dag og nat. De værste gener er:
*Manglende søvn
*Reaktionstiden nedsættes og der er en højere ulykkesfrekvens.
*Maveproblemer og mavesår
*Stress
*Hjerte-kar sygdomme (Efter fem år som skifteholdsarbejder er der en overhyppighed for hjerte-sygdomme på 40 procent.)
Hertil kommer, at skifteholdsarbejdere har svært ved at deltage i det almindelige sociale liv, samvær med familie og venner, aftenskoler m.m. Alt i alt påvirkninger, der går hårdt ud over familielivet.
I Silkeborg arbejder flere tusinde på skiftehold eller uhensigtsmæssige tidspunkter. Ca. 25 procent af alle ufaglærte danske lønmodtagere arbejder på skiftehold eller på uhensigtsmæssige arbejdstider. Tallet er stigende i bade Danmark og Europa.
Der er øgede krav til at tingene skal fungere døgnet rundt, såvel indenfor produktionsvirksomhederne, som transportsektoren og service-erhvervene.
I det lys er det svært at forestille sig, at skifteholdsarbejde på kort sigt kan afskaffes. Derfor er det vigtigt at sikre de bedst tænkelige betingelser for de mennesker, der arbejder på denne måde.
Tidligere har skifteholds-arbejdet været reguleret af en aftale (Fællesordningen) mellem LO og DA, og der har mildest talt ikke været brugt meget tid på den aftale. Der er kun ændret et par kommaer i de sidste 30 år.
I 1998 er det første gang, at de mennesker, der arbejder under skifteholdsreglerne - i hvert fald indenfor industrien - kan stemme om reglerne. De er nemlig kommet ind i overenskomsten og indgår direkte i forhandlingerne.

Tid til forandring
Arbejdsgiverne kræver mere fleksibel arbejdstid. Virkeligheden for skifteholdsarbejdere er, at arbejdstiden er fleksibel - alt for fleksibel!
For at sikre fokus på skifteholdsarbejdernes forhold, har en række tillidsrepræsentanter fra større virksomheder landet over indenfor SID, KAD og Metal igangsat en kampagne, som skal give opbakning til forhandlerne og sikre, at de ikke glemmer kravene.
De vigtigste krav er for skifteholdsarbejderne for at afbøde på generne er:
*Nedsat ugentlig arbejdstid
*6 ugers ferie
*Lokal indflydelse på planlægning af arbejdstiden. Der skal være lokal enighed ved fastlæggelse af turnusplaner med varierende ugentlig arbejdstid.
Det er beskedne, men vigtige krav. Derfor må arbejdsgiverne indstille sig på at indfri dem fra 1. marts 1998.
Det er vigtigt, at vi de kommende forhandlinger tager fat på at løse skifteholdsarbejdernes kendte, men fortrængte problemer.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu