Læsetid: 3 min.

LÆSERDEBAT

Debat
27. februar 1998

Rettelse til Bognyt
24. FEB. - Kort information om begivenheder på litteraturens brogede område er fin; informationerne skal bare være rigtige. Derfor denne korrektion til Informations Bognyt den 20. februar 1998:
1. Godt nok dukkede teksten til Leonora Christinas Jammers Minde sent op. Dog ikke i "1968", men i 1868.
Manuskriptet følges bogstavtro i den nye udgave fra Det Danske Sprog- og Litteraturselskab, hvilket er nyt og tekstkritisk det eneste forsvarlige. Det gøres der også fint opmærksom på i klummen, men når der så afsluttes med, at "kommentaren retter op på det", virker det, som om der alligevel er noget, der er gået galt. Retter op på hvad?
2. Om samme selskabs udgivelse af Supplement til Ordbog over det danske Sprog bd. III (fra Draabe til Føvs) hedder det: "vil man også vide, hvad Føvs betyder, henvises man beklageligvis til bd. II."
Nej det gør man ikke, men til 'II. Fase S', det vil sige samme binds andet afsnit om ordet Fases betydning. (S vil sige at henvisningen gælder Supple-mentsartiklen).
Skal noget beklages, må det vel være den stakkels læser, hvis vedkommende kun sad med bd. III. Men: bindene sælges selvfølgelig kun samlet.
3. Endelig vedr. Borgen/ DSL's serie Danske Klassikere. Tak for markeringen af, at serien er rundet de 50 titler. Men følgende titler er ikke under udarbejdelse (men kan stadig købes): Hans Egede Schacks Phantasterne (udkom 1986) og Erik Skrams Gertrude Colbjørnsen (udkom 1987).
Det er til gengæld de nævnte: Pontoppidans Smaa Romaner 1885-1900, Sibberns Efterladte Breve af Gabrielis - samt Aarestrups Digte og Ewalds Samlede Digte.

Jørgen Hunosøe
redaktør/DSL,
Chr. Brygge 1, 1.
1219 Kbh. K.

Indlæg på bodega-niveau
26. FEB. - Anders Wamsler fra Demokratisk Fornyelse skrev den 24. februar et indlæg i Information om Avis-debat på bodega-niveau.
Heri kritiserer han debatten om EU: Der er ikke er nok indhold i den.
Hans eget debatindlæg er der dog ikke meget reel indhold i. Han skriver, at han gik ind i politik, fordi han var træt af at sidde på bodegaer og andre steder og blev enige med "alle mulige andre , om hvor galt politikerne bar sig ad - uden at nogen af os gjorde noget ved det".
Det virker ikke som om, han er kommet længere end at skrive det i avisen. Han burde fylde sit indlæg med argumenter, i stedet for de dogmatiske slagord, han har skrevet i de sidste ni linjer!
Jeg mener, at vi skal stemme ja til Amsterdamtraktaten den 28. maj, men jeg er jo også socialist.
Den internationale solidaritet er nødt til at styrkes og det eneste forum vi har, er EU.
Ingen andre institutioner har den fornødne mulighed til at håndhæve fælles regler, for eksempel på miljøområdet. Det er allerede blevet påtalt, at vi smider mere kvælstof ud på markerne end de regler, vi har i EU, tillader. Jeg er meget glad for, at lande der, som Danmark, ikke overholder internationale miljøstandarter, kan tvinges til at overholde dem.
Problemet med EU er det indre marked, som danskerne stemte for i 1986.
Derfor må man sætte ind på arbejdsmarkedsområdet. Det åbne marked, som vi har bestemt, at vi vil være med i, skaber gode muligheder for virksomheder, der spekulerer i, hvor lønnen er lavest. Derfor er vi nødt til at have nogle mindste-regler for løn og arbejdsforhold.
Amterdam-traktaten er ikke et særligt stort skridt i den retning. Det er et lille museskridt - desværre.
Men det er bedre end ingenting!
Hvis regeringscheferne skal diskutere disse ting igennem igen, så vil de forandringer, vi har brug for i EU, udskydes endnu længere, og så får de usolidariske kræfter i EU længere tid til at udbytte de fattige arbejdere i Sydeuropa.

Kim Hansen
SF'ere for Europa
Københavnsvej 56
4000 Roskilde

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her