Læsetid: 2 min.

Diskriminering af danskere

Debat
9. marts 1998

Thorkild Simonsen, regeringens redningsmand på udlændingeområdet, kan også blive regeringens banemand

11. MARTS
Det er diskrimination mod danskere af allerværste skuffe, når indenrigsministeren nu vil give visse kommuner særrettigheder til opførelse af nyt, almennyttigt byggeri ved at love, at de ikke selv skal lægge en krone i projektet. Dette under forudsætning af, at der til gengæld indgås aftale om, at den vis procentdel af byggeriet skal forbeholdes flygtninge og indvandrere.
Det er en hån mod de mange danskere - hjemløse, psykisk syge og andre svage grupper - der i årevis har ventet på en bolig.
Det er direkte frækt at regeringen, der har lovet at fjerne alle særfordele for flygtninge og indvandrere, nu lancerer en ny særfordel. Det er diskriminerende over for danskerne.
Hvis indenrigsministeren var så fornuftig, som regeringen påstår, han er, hvad han for længst flyttet de mange mobile flygtningelandsbyer, som det har kostet millioner at opføre, og som i dag står gabende tomme. Og hvis regeringen levede op til egne løfter om at få hjemsendt kriminelle udlændinge, og udlændinge der har fået afslag på asyl, ville han være nået et langt skridt på vejen.
Det er grotesk at give tilladelse til nyopførelse af almennyttige boliger, i strid med gældende regler, samtidig med at man har nedrevet hundredvis af velfungerende almene boliger.

Tvangsflytning
Hvis regeringen fastholder sit forslag om at tvangsflytte flygtninge, bliver det næste så, at man vil tvangsflytte boligsøgende danskere til de ledige boliger, der kommer til at stå tomme efter flygtningene? I modsat fald skal der skrives en mangecifret millioncheck ud til driftsstøtte til de boligselskaber, som så vil stå med de mange tomme lejligheder. For ingen danskere flytter frivilligt ind i disse ghettobyggerier.
De kommuner der i forvejen ikke opfører almennyttige boliger, vil heller ikke med dette forslag gøre det. De har nemlig ikke brug for pengene, men for jord. Og hvor vil Thorkild Simonsen skaffe det fra?
Den indenrigsminister, som blev lanceret som regeringens redningsmand på udlændingeområdet, vil med den her slags forslag blive regeringens banemand.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her