Læsetid: 3 min.

LÆSERDEBAT

6. marts 1998

Den nye verden
19. FEB. - Bertel Heurlins forbløffende holdning til USA's rolle i den fagre nye verdensorden (Information den 17.2.) fik mig til at tænke på et skilt, der hang i mesters værksted for år tilbage.
Ordensreglement:
Pgf. 1. Mester har altid ret.
Pgf. 2. Skulle mester alligevel ikke have ret træder Pgf. 1 automatisk i kraft.

Søren Nielsen-Man
Laurvigsgade 22
8200 Århus N

Billedkunst
18. FEB. - Jeg har været abonnent i 38 år og har hen ad vejen fulgt specielt dækningen af billedkunstområdet. Den har altid været subtil. Hvem erinder ikke en anmelder som f.eks. Ole Sarvig? Altid har Information søgt at være lidt mere end blot lokalbladsagtigt. Ingen dyrkning af københavnerne specielt. Samtidig har jeg dog noteret mig, at der har været gennemtræk i anmelderskaren.
En anden læser anfægtede for nylig Guiden. Det mener jeg også, der er grund til at gøre: Hvem siger f.eks., at det er vigtigere at se Kvium end Peter Mikkelsen? Udvælgelsen af Kvium fremfor den ubesøgte Mikkelsen skulle vel ikke hænge sammen med, at guidefolkene ikke kender en skid til Mikkelsen?
Man kan i hvert fald ikke kalde denne form for vejledning for fair!
Efterhånden er Information på billedkunstsiden blevet så elitær, at man skal have en ganske god økonomi for at kunne følge anbefalingerne.
Hvad ligner det, at anmelde udstillinger i New York og Brasilien, når læ-serne ikke har råd til at rejse derover og se dem? Og samtidig gider billedkunstmedarbejderne ikke rejse til Jørlunde!
Jeg mener det er i orden, at omtale store, væsentlige udstillinger i udlandet. Men det er ikke i orden, at undlade at orientere om, hvad det foregår inden for landets grænser.

Niels Sylvest

PET's arkiver
4. MARTS - De seneste af-sløringer i TV2's dokumentarprogram FAK2eren giver et billede af en efterretningstjeneste, der lever i sin egen lille politistatsverden, hvor alt til venstre for midten opfattes som farligt for statens sikkerhed og kræver omfattende overvågning og registrering.
Samtidig kan det give stof til eftertanke, at Frede Farmann hævder, at han advarede PET om bombeattentatet mod Internationale Socialister i København 1992 - uden at PET rørte en finger.
Overvågning af lovligt politisk aktive er dagligdag i dagens Danmark - og Schengenaftalen gør, at mange af disse oplysninger umiddelbart bliver tilgængelige for politi- og efterretningstjenester i andre EU-lande. Vi er i dag et godt stykke ude på en glidebane, som ingen demokratisk sindede mennesker kan være interesserede i, uanset hvor man befinder sig i det politiske billede.
*Rød Ungdom kræver en uvildig undersøgelse af PET's arbejde og arkiver.
*Alle organisationer og enkeltpersoner, der er ulovligt registeret i PET's registre, skal have indsigt i deres sag, som efterfølgende skal slettes.
*Der må sikres en løbende uvildig kontrol med efterretningstjenesterne.
*Alle ansvarlige ledere i PET for lovovertrædelser må øjeblikkeligt suspenderes og tiltales efter straffeloven.

Michael Rützou
Medl. af landsledelsen
i Rød Ungdom
St. Blichersgade 22, 2.
8900 Randers

Puljejob
20. FEB. - Arbejdsformidling og A-kasse oplyser, at man i puljejob/jobtræning, i aktivperioden, som varer tre år, får en løn, der svarer til dagpengesatsen. Det er også korrekt, men hvad de ikke oplyser er, at der skal betales et arbejdsmarkedsbidrag, som udgør 933 kr. pr. måned.
Kan det være rigtigt, at man - fordi man vælger at passe et i øvrigt udmærket job på en god arbejdsplads - skal have mindre udbetalt end dagpengesatsen? Hvis man i stedet for vælger at udfylde aktivperioden med kurser beholder man dagpengesatsen.

Annelise Rosendal
Norgesgade l7
2300 Kbh. S

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu