Læsetid: 3 min.

Læserdebat

26. marts 1998

En flygtning krydser sit spor

25. MARTS - Når alt andet er sagt, når der er taget behørig afstand fra de 'autonomes' udemokratiske optræden, når ytringsfriheden er forsikret og enhver har fået sit, må man vel have lov til at konstatere, at Pia
Kjærsgaard har fået et lille, ublodigt indblik i, hvad det vil sige at være nødt til at flygte for sine meninger.

Poul Malmkjær
Adolphsvej 62 C
2820 Gentofte

Stop så den bilisme!

22. MARTS - Kære, Kirsten Juel Grand. Tusind tak for dit indlæg (med samme overskrift, som dette indlæg), den 21.-22. marts.
Det er dejligt at vide, at man ikke står alene med sit ønske om en renere verden.

John Fredsted
Grøfthøjparken 15, 3
8260 Viby J.

En verden udenfor Valby Bakke

23. MARTS - Er det stadigvæk så forfærdelig svært at se ud over Valby Bakke? Noget kunne tyde på det.
For nogen tid siden havde Information en 'morsom' overskrift til et læserbrev. "Ligger Assens i Jylland?" Ja, det gør det faktisk også. Nærmere bestemt ved Mariager Fjord. Mariager Fjord ligger i Østjylland, hvis redaktionen heller ikke kender den.
I dagens avis er det så atter Jylland, det går ud over. Slavekrigen - den gamle skrøne, som var fuldstændig uden hold i virkeligheden- dukker op i Apropos-spalten på side 8.
Og endelig: Valget i delstaten Slesvig-Holsten i går. Jeg blader febrilsk avisen igennem for at se, hvordan det er gået det danske parti SSW. Ikke et ord om det. Både CDU, SPD og FDP er nævnt, men ikke flere.
Tør jeg håbe på, at det kommer i morgen?

Vibeke Salicath
Ellebjergvej 21
8240 Risskov

EU og verdensfreden

23. MARTS - Så vidt jeg kan se, så har politikerne det for tiden lige som generalerne, der altid forbereder sig til at vinde den forrige krig.
Vor tids krige er over alt i verden folkenes oprør, hvor de er tvunget sammen i fællesskaber, der kun bygger på økonomiske eller magtpolitiske interesser.
Og fremtidens krige bliver måske de fattige landes kamp mod de rige.
Tyskland og Frankrig er allerede gennem handelsaftalerne så nært knyttet til hinanden, at ingen kan forestille sig, hvad de egentlig skulle slås om. EF-tankens fædre har jo nået deres mål.
Hvis unionen nu skal styrkes yderligere, som den vil blive det ved Amsterdamtraktaten, så handler det kun om at gøre den til en magtblok, en stormagt med fælles hær, politi og økonomi, der kan hygge sig på en ø af rigdom og velfærd bag stærke ydre grænser, som man tror kan beskytte os mod den øvrige verdens elendighed. - Hvis ikke det er at stikke hovedet i busken!
Hvis nogen nu vil sige, at EU da hjælper u-landene, så er svaret, at den hjælp, som er givet af de rige stater, og især den, som er givet gennem EU, altid har gjort giverlandene rigere, mens u-landene er blevet fattigere.
De er blevet bastet og bundet af en gæld, som de ikke har nogen chance for at betale, og europæiske lande har blandet sig i deres økonomiske forhold og støttet uduelige og grusomme herskere,
så det er blevet umuligt for dem at rejse sig ved egen hjælp.
Først nu, da flygtninge strømmer over alle grænser, er man i EU kommet i
tanker om, at det måske var bedre at hjælpe dem med at forbedre forholdene i deres egne lande, så de kunne have mulighed for at klare sig der.
Men nu er det nok for sent.
For verdensfredens skyld skal vi i hvert fald ikke støtte Amsterdamtraktaten, hvis blokpolitik og hvis umyndiggørelse af folkeslag kan give stof til mange bitre konflikter fremover.

Birgit G. Sørensen
Baltorpvej 150
2750 Ballerup

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu