Læsetid: 1 min.

Mimi burde være statsminister

Debat
9. marts 1998

Mimi Jakobsen er kåret som Danmarks mest troværdige politiker, derfor!

PRÆSIDENTVALG
Der skrives hele tiden om, at dette valg er et 'præsidentvalg', underforstået, at valget står mellem Nyrup og Ellemann. Men hvorfor dog det, er der ikke andre kandidater til statsministerposten? Siden parlamentarismen blev indført i 1901 har der kun været mandlige statsministre i alle 97 år. Nu må det snart være på tide at finde frem til et kvalificeret kvindelig statsministeremne. Ikke mindst fordi over halvdelen af vælgerne er kvinder.
Hvad med Mimi Jakobsen. Hun er kåret til den mest troværdige politiker i Danmark. Alene dette faktum gør, at hun er kvalificeret som emne til statsminister.
Har Mimi Jakobsen så den parlamentariske baggrund for at blive statsminister? Lad mig ridse kendsgerningerne op. Mimi Jakobsen har været uafbrudt medlem af Folketinget i 20 år. Hun har været kulturminister, socialminister, samordningsminister, erhvervsminister og vice-statsminister. Erfaringen er der, og så hun lige den rette alder kun 48 år.
Endelig er hun imod blokpolitik, og hun er en af de få toppolitikere, der kan med både socialdemokratiet og de borgerlige partier og har siddet i regering med begge parter.
Så med mindre man er vaskeægte socialist, er super liberalist eller ikke kan lide indvandere, så er valget klart: Mimi Jakobsen!

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her