Læsetid: 3 min.

LÆSERDEBAT

Debat
11. april 1998

Union, ikke demokrati
4. APRIL - Rom-traktatens ord om en stadig snævrere union gælder stadig, og modsiger således Niels Ersbølls påstand om, at tanken om Europas Forenede Stater er stendød, som det skrives i Lykke Friis anmeldelse i Information den 3. april af Niels Erbølls og Jens Bostrups bog Danmark og EU i Europa.
"Ingen bliver tromlet, og de lande, som er godt forberedte hjemmefra, har gode muligheder for at få indflydelse" hedder det i anmeldelsen.
Sikkert rigtigt, men når sagen til sidst skal afgøres i ministerrådet, har Danmark alligevel kun tre ud af 87 stemmer.
Gamle travere som påstandene om mere miljø og større åbenhed trækkes også af stalden.
EU taler også i Amsterdam-traktaten om demokrati, men praktiserer det ikke.

Alice Hansen
Mørkhøjvej 2
2700 Brønshøj

Hjælpen er nær, Erik Carlsen
6. APRIL - Til Erik Carlsen, der skrev indlægget 'Livets skæbne' i Information den 31. januar:
Når du næste gang går ud på kirkegården for at snakke med din døde mor - hvilket i sig selv ikke behøver at være nogen dårlig idé - så sig til hende, at hun skal holde op med at tro på dig og i stedet for eksempel begynde at tro på Gud.
Det vil være en stor hjælp for dig - som til gengæld igen skal begynde at tro på kærligheden til et andet menneske. Der er nok at tage af.
God vind fremover fra en, der har prøvet nøjagtig det samme som dig.

Dorte Fritze
Præstevej 89
3200 Helsinge

Åbent brev til Sonja Mikkelsen
6. APRIL - Hvorfor er der givet tilladelse til, at cykler og gående kan benytte Storebæltsbroen én dag i forbindelse med indvielsen, når en af den væsentligste grunde for ikke at give cyklerne adgang til broen var, at vinden på højbroen var alt for farlig for netop cyklister?
Hvis det ikke længere er tilfældet, glæder jeg mig meget til, at der kan etableres en cykelsti på broen.
Hvis vindforholdene er for dårlige kan broen jo overdækkes - den burde i det mindste være tilgængelig for cykler i sommer halvåret.
For eksempel har Ølandsbroen, der også har en 'pæn' stigning og længde, en dobbeltsporet cykelsti og et tilsluttende stisystem.
I Danmark har det også kunne lade sig gøre på motorvejsstrækninger. For eksempel er Kalvebodbroen og Sallingsundbroen forsynet med en cykelsti og et tilsluttende stisystem.
Det er kedeligt, hvis det kun er bilen, der som individuelt transportmiddel ikke må forhindres i sin frie bevægelighed.
For mig er cyklen også et individuelt transportmiddel, og i modsætning til bilen ikke forurenende.

Dorte Sørensen
Galpestykket 58
4000 Roskilde

PET og Social-demokratiet
6. APRIL - Socialdemokraternes fuldstændigt paniske afvisning af en yderligere - og især uafhængig - undersøgelse af PET giver undertegnede en fornemmelse af, at det danske socialdemokrati - ligesom det norske socialdemokrati - selv har noget i klemme.
I Norge viste Lund-kommissionens undersøgelse jo netop, at adskillige norske socialdemokratiske regeringer var vidende om en meget omfattende aflytning af
for eksempel Folkets Hus i Oslo.
I Norge var det ikke blot den yderste venstrefløj, der blev overvåget af efterretningstjenesten (POT) med regeringens fulde velsignelse. Det var også store dele af fagbevægelsen, fredsbevægelsen og socialdemokratiet selv.
Hvis den socialdemokratisk ledede regering vil rense sig for denne mistanke, som blandt andet øges af det pres, man har lagt på den radikale regeringspartner, må alle vi, som formentlig står i PET's arkiver, kræve en mere tilbundsgående undersøgelse, end den, PET selv har udarbejdet til Folketinget.
Sidste gang jeg havde lejlighed til at deltage i en demonstration var i oktober 1993 på Christiansborg Slotsplads. Der for civilklædte rundt og fotograferede alt og alle.
Og det gør de nok stadig.

Susanne Arends
Rubjergvej 30
9800 Hjørring

Preben Wilhjelm som minister
6. APRIL - Efterretningstjenester, som sender medarbejdere ud for at konspirere og slå folk ihjel, kan vel betragtes som forbryderorganisationer.
Vi har lige haft folketingsvalg og fået ny regering, og her ville det være oplagt, at vælge en justitsminister med rygrad og interesse for borgernes retsikkerhed.
Det kunne for eksempel have været seniorforsker Preben Wilhjelm.

Kjær Davidsen
Vandtårnsvej 5
3460 Birkerød

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her