Læsetid: 1 min.

Kollektive aftaler

12. maj 1998

Af FREDDY BLAK MEP for Socialdemokratiet medl. af arbejdsmarkedsudvalget i Europa-Parlamentet

Er den danske model på arbejdsmarkedet i strid med EU's regler

EU
I Information kunne man forrige weekend læse, at "Danmark bryder EU-regler". Baggrunden er, at vi i Danmark har implementeret en del EU-regler, fordi EU-traktaten kræver, at direktiverne indarbejdes i den nationale lovgivning.
Det ligner ikke Information at være så autoritetstro, at bladet vil ophøje én juridisk fortolkning af EU-traktaten til sandhed. For eksempel bør EU-Kommissionens fortolkning af EU-retten tillægges mindst ligeså stor vægt som danske advokaters fortolkning, og Kommissionen har gentagne gange understreget, at der intet er i vejen for at implementere EU-direktiver gennem kollektive overenskomster.
Under parlaments-samlingen for godt en måned siden bekræftede kommissær Padraig Flynn Kommissionens opfattelse. Flynn skulle svare på et spørgsmål, som Jens-Peter Bonde fra JuniBevægelsen havde stillet om netop denne sag. Kommissæren fastholdt sit forsvar for Danmark trods opfølgende spørgsmål fra såvel Lis Jensen som Ole Krarup fra Folkebevægelsen, der med stor iver forsøgte at overbevise ham om, at Danmark krænker EU-reglerne.
Det er da interessant, at danske EU-modstandere ser en vigtig opgave i at overbevise Kommissionen om, at den danske model på arbejdsmarkedet er i strid med EU's regler.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu