Læsetid: 1 min.

Kolde hjerner

Debat
25. juni 1998

Der er ikke mange gode ord i flygtningedebatten

INTEGRATION
Om jeg kunne få godt et par ønsker opfyldt skulle det første være, at Christiansborg-politikerne ville læse Lis Høhnes og Kirsten Olsens indlæg i Information den 22. juni om flygtningepolitikken.
Ønske to ville være, at samme politikere kontaktede Rehabilitets- og Forskningscentret for Torturofre og fik orientering af generalsekretær Inge Genefke og direktør Jens Andersen om, hvad flygtninge er for nogle mennesker.
Ønske tre ville være, at politikerne gav sig til at lytte, ikke til de reaktionære højt-råbere, men til hvad deres forhåbentlig gode hjerter fortæller dem om næstekærlighed.
Lige nu ser det alt for meget ud til, at Aakjærs ord i anden forbindelse har magt: "Det kan kolde hjerner ej forstå."

Kold grøft
I flygtningepolitikken har Socialdemokratiet desværre hægtet sig på tankegangen i V og K og i fremskridtspartierne. Indenrigsministeren har haft held til, at dreje det engang så menneskevarme parti over i højrefløjens kolde grøft.
Og de radikale? Tja, her som i så mange andre regeringstiltag er det svært at se, hvad det engang hæderkronede parti mener. En af de bedste radikalere, den tidligere Asger Baunsbak Jensen, advarer ligefrem sit parti mod at gå med på Thorkild Simonsens og højrefløjens galej.
Det er gode ord i juni. Og dem er der ikke mange af i flygtningedebatten.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her