Læsetid: 5 min.

LÆSERDEBAT

20. juni 1998

Post Danmark
15. JUNI - Jeg er blevet gjort bekendt med et læserbrev fra Malene Steen Nielsen Flagga fra den 14. maj som vedrører en kommentar fra mig om Post Danmark.
Min kommentar var udsprunget af endnu en strejke blandt personalet hos Post Danmark, som endnu engang gav de kunder, man skal leve af, store problemer. Familier fik ikke deres børnechecks og firmaer modtog ikke de breve med ordrer, de ventede på.
Årsagen kan kun være noget internt i Post Danmark, og det er indtil flere gange om året, at diverse postkontorer melder om arbejdsnedlæggelser og andre uregelmæssigheder. Det er stærkt kritisabelt, og Dansk Folkeparti har allerede sidste år haft kontakt til Trafikministeren om disse problemer.
Dengang ville ministeren ikke foretage sig noget særligt, og da problemerne fortsætter, må vi naturligvis kræve en ministeriel indsats overfor ledelsen i Post Danmark, så kunderne sikres den ydelse, de har betalt for.
Kan Post Danmark ikke levere den vare, man modtager penge for, skal monopolet naturligvis endeligt afgives, så der kan komme ordentlige udbringningsforhold igen. Til oplysning for Malene Steen Nielsen Flagga har vores kritik intet at gøre med speciel kritik af postmedarbejderne, men er derimod rettet mod ledelsen i Post Danmark, og en minister der i høj grad passivt har siddet og set til.

Peter Skaarup
Nørre Søgade 19, 4. th.
1370 København K.

Utilbørligt pres
15. JUNI - Som repræsentant for KLF, Kirke & Medier møder jeg mange medlemmer, som selv er aktive i lokal radio og tv, oftest ikke-kommercielt. De oplever ofte et utilbørligt pres fra kommerciel side. Som landet ligger, skal der være god plads og rimelige vilkår for både kommercielle og ikke-kommercielle udbydere af lokal radio og tv. Hvis de kommercielle interesser slet ikke gælder det lokale tilhørsforhold, må de henvises til kabel og satellit.
Det er nu op til politikerne at foretage de nødvendige procedure-stramninger, så der bliver fair play for alle seriøse udbydere af lokal radio og tv med streg under lokal.
Desværre er der behov for nye reguleringer og stramninger på de lokale mediers område, for decentraliseringen har spillet fallit. Alt for mange lokale nævn lever ikke op til den retfærdige og seriøse sagsbehandling af sendetilladelser og støtte-ansøgninger, som man må forvente, og det centrale nævn, populært kaldet "Brydensholt-udvalget", har vist sig for svagt til at sætte de magtfuldkomne lokale "konger" og skrankepaver på plads.
En landsdækkende kommerciel radio på den fjerde FM-kanal vil blive til stor skade for det danske lokalradio-miljø. Desuden må det konstateres, at Danmarks Radio har det bedste bud på den fjerde landsdækkende FM-kanal. Nu må Folketinget få den sag klaret, så vi kan komme videre - også med den digitalisering (DAB), der vil muliggøre et nyt og større antal danske radiokanaler.
Lokal tv har dog de største problemer, for her er der hård kamp om den begrænsede sendetid og frekvenspulje. Sandsynligvis er der plads til flere tv-frekvenser end de nuværende, og det bør hurtigst muligt undersøges.

Jens Christian Seeberg
Solbakken 9,
4400 Kalundborg.

En kultursnobs beklagelser
14. JUNI - En avis, der med klædelig beskedenhed kalder sig den mindst ringe, og bringer indslag af så fortræffelige folk som bl.a. Metz, unge Mongaard Christensen, og den aldrig uinteressante Skyum-Nielsen, er en avis der fortjener ros.
En avis, der under den just overståede Amsterdam-traktats valgkamp konsekvent nægtede at vælge side, men argumenterede for og imod begge sider, og som under den, om muligt, endnu mere betændte "fremmede-debat", i forbindelse med kommune- og folketingsvalg, forstod at se bagom eks-hjemmehjælper Kjærsgaards hjemmestrikkede Familie Journals-facade, og som bragte en fremragende plakat med selvsamme sorte Pia, er en avis, der er alle abonnement-kronerne værd.
Når en avis der, trods disse og andre kvaliteter, i anledning af det igangværende VM i fodbold, begynder at bringe adskillige artikler om dette VM, når nu markedet er fyldt med aviser, der bringer kilometervis af artikler om sport - og, så vidt jeg er informeret, gør det bedre - og når nu det i forvejen underlødige, og uhjælpeligt royale, tv-medie ligeledes bruger megen tid på benævnte emne, så taber man håbet om bare een anstændig, intelligent og kulturelt oplyst avis i en verden af intetsigende medie-narcissisme, 15-minutters-berømmelser og almindelig småborgerlig filistrøsitet, og man begynder at overveje, om ikke man skulle afskrive avisen som værende uden egentlig nytteværdi - udover anvendelsesmuligheden som fiskeemballage. At give efter for det folkelige, at lefle for den indre klaphat, klæder ikke avisen, der kort forinden pryglede de to artsfæller; den indre svinhund og hamsteren.
Tanken om de kvadratkilometer spalteplads der kan bruges på det forestående Tour de France, Pingos eventuelle forlovelse, eller hemmeligheden bag Erna Jørgensens præmiegræskar, får koldsveden frem på min rynkede pande.
Kort og godt: Et kvæk mere om nonentiter som Schmeickel & Laudrup, Poptøsen & Pingo og jeg begår harakiri med en rusten neglefil foran jeres redaktion, hvis altså ikke jeg forinden er selvantændt af frustration.
Afslutningsvis, ihukommende ovennævnte hr.
Metz's leder i anledning af en eller anden inferiør royal ikke-begivenhed: Leve republikken og gid Burkina Fasso må vinde VM i fodbold!

Ole Nyegaard
Silkeborgvej 330 2 th
8230 Åbyhøj

Regeringen svigter - SF og Enhedslisten har bolden
16. JUNI - Regeringen har nu tvunget kommunerne til at indgå en økonomisk aftale, der betyder, at alle regeringspartiernes valgløfter om bredere vilkår for ældre og børn m.v. ikke kan opfyldes. Regeringen skylder en forklaring på, hvorfor den omhyggeligt undlader at opfylde sine
valgløfter. Har det hele tiden været regeringens plan, at løftet blot skulle fungere som valgflæsk, man aldrig har drømt om at indfri? Mon ikke rigtig mange af regeringspartiernes vælgere - og sikkert også en del borgerlige - er skuffet over regeringens eklatante svigt?
Det er endnu mere gro-
tesk, når man tager i betragtning, at regeringen i sin pinsepakke vil lade pengene fosse ind i statskassen. Regeringen forhandler med SF og Enhedslisten om pinsepakken. SF og Enhedslisten har hidtil primært set på finansieringen af pakken. Fra nu af bør SF og Enhedslisten også se på, hvordan pengene anvendes. De bør kræve, at størstedelen af de penge, pakken sender i statskassen, bruges til at forbedre hospitaler, ældreomsorg, børnefamiliernes vilkår, uddannelse og den kollektive trafik. Det koster netto meget lidt at ansætte arbejdsløse i den offentlige sektor, idet staten sparer understøttelse og får mere ind i skat. Samtidig er der et lavere importindhold i offentligt end i privat forbrug. En omfordeling fra privat til offentligt forbrug vil derfor forbedre betalingsbalancen. Det offentlige forbrug har også en lavere miljøbelastning end det private.

Ole Thorbek
Poppel Allé 72
3500 Værløse

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu