Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
17. juni 1998

Folkeafstemningen og Pinsepakken
11. JUNI - Forud for folkeafstemningen bedyrede statsministeren, at EU ingen indflydelse ville få på danske pensioner. Imens færdiggjorde regeringen sine spareforslag, som blev præsenteret som Pinsepakken.
I den følges EU's Grønbog over supplerende pensioner, idet førtidspensionen trækkes ud af de offentlige budgetter og fremover skal finansieres af arbejdsmarkedets parter. Endvidere sænkes skatten på private pensionsindbetalinger for at gøre det mere attraktivt at spare op til pension.
Taktikken ved denne folkeafstemning fulgte mønstret fra de foregående: Man fortier og går uden om sandheden, som så åbenbares, når afstemningen er overstået.

Alice Hansen
Mørkhøjvej 2
2700 Brønshøj

Kære Erik Thygesen
12. JUNI - Kunne du ikke være venlig og standse dine latterlige udfald mod børneteatre, refusionsordning, støttelovgivning og sidst men ikke mindst Vigga Bro, indtil du har sat dig grundigere ind i sagerne. Det er frygteligt, at skulle læse dit sludder, når man ved, du kan bedre.
Du er simpelthen kommet til at svinge din flotte fane så højt, at du har mistet jordforbindelsen. Det virker, som om din egen ideologiske opblæsthed spærrer for dit udsyn - blænder dig - så du forveksler virkeligheden med dine feberfantasier.
Kom ned på jorden igen, Erik, og læs på lektien. Land stille og roligt, genfind balancen, sid lidt med gode venner mens du lader virkeligheden indtage dens naturlige plads i din verden.
Snak så med de folk, der ved noget om emnet, start f.eks. hos Teatercentrum, prøv så hos Børneteatersammenslutningen og slut de indledende researchøvelser af med at genlæse Vigga Bros subjektive, men saglige og faktuelt oplysende indlæg. Og kom så igen.

Mogens Sørensen
Valborg Allé 7, 3.th
2500 Valby

Intet kan slå kernekraft
13. JUNI - I Information den 12. juni citeres den svenske erhvervsminister Anders Sundström for at have sagt, at det norske statsejede el-selskab Statkraft opfører sig som "aktiv medhjælper i den tyske og europæiske atomkraftindustris kamp mod folkeflertallets ønske om at afvikle atomkraften". Det er svært at forene denne påstand med resultatet af en svensk meningsmåling fra marts i år, hvor spørgsmålet var: Er det rigtigt eller forkert at lukke en af de to reaktorer på Barsebäck senest den 30. juni i år? Af de adspurgte, mente 55 procent at det er forkert, 28 procent at det er rigtigt, og 17 procent vidste ikke. Endvidere mener Sundström, at "atomkraft er en hindring for fremtidens økologiske industriproduktion".
Enten er han uvidende om, eller han vil ikke indrømme, at fra et økologisk synspunkt findes der intet, der kan slå kernekraft. Selv den franske økolog og fhv. miljøminister Brice Lalonde accepterer kernekraft som en allieret mod drivhuseffekten, og kritiserer tabuet mod dis-kussion om kernekraft blandt økologer.
En fuldstændig afvikling af fossile brændsler er umulig uden et stort bidrag fra kernekraft til verdens energiforsyning. Alle, der benægter dette, er skyldige i ønsketænkning - eller i at udtale sig uden at tænke overhovedet.

Bernard Gilland
Lille Bakkegaardsvej 2
3060 Espergærde

Det Væsentlige
12. JUNI - Marie-Louise Kjølbye har stadigvæk ret i, at filosofi er løs snak, hvor man kan sige og mene hvad-somhelst: forskellen mellem væsentligt og uvæsentligt er en illusion.
Det er derfor helt i orden at hun under Tro og Filosofi (Information den 10. juni) bringer anekdoter om Heideggers interesse for fodbold.
Tør vi se frem til lignende betragtninger over Bohrs pibe og Einsteins underbukser?

Peter Zinkernagel
Fiolstræde 14, 4
1171 København K

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her