Når man vil have med virkeligheden at gøre risikerer man 'at få lort på fingrene'
PSYKIATRI
På et symposion i Sønderborg (Information den 12. maj "En stille Revolution") har Jette Kristiansen fremført den teori, at et psychopharmakon og et antibiotikum sammen har større virkning end antibiotikum alene.
Nu er det sådan, at psykofarmaka kan slå hvad som helst ihjel (næsten da). Eksempelvis hældte en "medicinrefusant" sin dosis i afdelingens akvarium, hvorved alle fisk vendte bugen i vejret.
Har Jette Christiansen eksempelvis lavet kontrol med for eksempel to psychopharmaka over for et psychopharmakon plus antibiotikum? Måske ville det virke endnu bedre!
Den berømte tagsten
Hvorfor lever psykiatriske patienter længere. "De er ikke til at slippe af med," siger man poetisk på plejehjemmene.
Fordi de eksempelvis sover tre fjerdedele af deres tid væk. Fordi de, i stedet for at kontakte klubber for sindslidende, må nøjes med at telefonere til deres favoritmedarbejder.
Fordi de må køre i taxa til venner og bekendte pga. angst og angst for at sætte gang i adrenalinet! Fordi de frarådes alkohol i større mængder, ikke fordi indtaget nedsætter effektiviteten af immunapparatet, men pga. formodede 'uheldige' og 'kedelige' virkninger sammen med psychopharmaka. Fordi de får for lidt på den såkaldte 'dumme'. Fordi de i det hele taget har en adfærd, som gør det praktisk taget umuligt for dem at få den berømte tagsten i hovedet.
Når man vil have med virkeligheden at gøre risikerer man 'at få lort på fingrene'. Det er der visse terapeuter og desværre også psykiatriske patienter, der har svært ved at forstå og acceptere.
Jette Kristiansen refererer til Darwin. Hvad med at konsultere Poul Thomsen? Måske er der "en naturlig forklaring"!
Den bakterielle libido er måske ikke ligefrem optimal ved indgift af psychopharmaka.
Og til forskere, der endnu mener, af 'schizococcen' stadig findes, er der nu et oplagt sted at lede: I hovedet på diverse terapeuter, der ikke kommer hele vejen omkring patienterne.