Læsetid: 1 min.

Det er ikke værdigt!

30. juni 1998

Med integrations-ydelsen degraderes udlændinge økonomisk og socialt og de bliver klientgjort

INTEGRATION
Kristeligt Folkeparti har stemt nej til regeringens integrationslov. Det springende punkt for os var introduktionsydelsen. Vi frygter, at den direkte vil modvirke en positiv integration af udlændinge i det danske samfund.
Regeringens integrationslov rummer mange gode initiativer, men de positive sider af forslaget kan ikke opveje de negative. Med integrationsydelsen degraderes udlændinge økonomisk og socialt. På grund af den lave ydelse vil de ofte være tvunget til at ty til kommunekontoret for at bede om ekstra tilskud til helt grundlæggende fornødenheder - dermed bliver de klientgjort.
Med introduktionsydelsen er der næppe penge til at deltage aktivt i kultur- og fritidsliv og derigennem møde danskere. Og den lave ydelse vil afspejle sig i udlændingenes tøj, sundhedstilstand og generelle trivsel. Det er ikke værdigt!
Alt i alt er introduktions-ydelsen en rigtig dårlig idé, og Kristeligt Folkeparti kan kun beklage, at denne del af forslaget ikke er blevet fjernet.
Flere af Informations læsere har påpeget problemerne i integrationsloven. Der har været en lærerig debat, som ikke må stoppe med vedtagelsen af loven. Danmark har brug for opinionsdannere, som insisterer på at værne om menneskeværd og medmenneskelighed.
Netop i de kommende år vil det være særlig vigtigt, at især de mennesker, der arbejder med flygtninge og indvandrere, melder ud om, hvordan integrationsloven fungerer i praksis. Den må ikke udvikle sig til at blive en isolationslov.

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu