Læsetid: 2 min.

Læserdebat

Debat
7. september 1998

Dylan og Bille

29. AUGUST - Det er da godt, at Torben Bille i sin nedrakning af vores bog om Bob Dylan (27. august) regner sig selv blandt de "viderekomne" inden for Dylan-forskningen. For det fremgår ikke af hans anmeldelse. Den er for rodet til, at vi kan forholde os til den som helhed, men vi skal ikke undlade at udtrykke en mild undren over, at Bille kan kalde "Mr. Tambourine Man" for Dylans "eneste virkelige pop-hit". Han har nok aldrig hørt et tusindtalligt publikum synge med på refrainet til "Blowing in the Wind" og har tilsyneladende heller ikke opdaget, at "Knocking on Heaven's Door" er blevet et verdenshit. For ikke at tale om, at de i Afrika synger "Chimes of Freedom" i kor med Youssou N'Dour, og at de i Brasilien kender "It's All Over Now, Baby Blue" i Gal Costas kongeniale version. Det er heller ikke sandt, når Bille hævder, at vi "rakker ned på de religiøse plader". "Slow Train Coming" regner vi faktisk for et mesterværk, "Every Grain of Sand" og "Lay Down Your Weary Tune" sætter vi på med niveau med salmer af mestre som Kingo og Brorson. Når vi kritiserer et par af Dylans religiøse albums, skyldes det ikke, at de er religiøse, men at de savner digterisk og musikalsk kvalitet. Af samme grund kritiserer vi også nogle af Dylans verdslige plader, sjovt nok uden at Bille af den grund påstår, at vi afskriver hans verdslige produktion! Kort sagt: Havde vi taget vort job lige så let, som Torben Bille sit, var der aldrig kommet en bog ud af det. Men i stedet for at projicere sit problem over på os, burde Bille måske finde ud af at løse det på mere konstruktiv vis, f.eks. ved at sætte sig ordentlig ind i de ting, han udbreder sig om.

Christian Braad Thomsen og Asger Schnack
Kollektiv Film ApS
Lavendelstræde 9
1462 København K

Folkeafstemning om hovedstadsreformen

28. AUGUST - I afstemningen om Københavns Borgerrepræsentations nej til det lille storamt undlod Enhedslisten at stemme. Vi finder det absurd at tage stilling til de geografiske grænser uden et defineret indhold i en hovedstadsreform. Vi tilslutter os naturligvis protesten mod, at indenrigsministeren tilsyneladende vil gennemføre en løsning uden forhandling med de berørte kommuner og amter. Flertallet i Borgerrepræsentationen ville dog ikke lade sig nøje med dette afstemningstema. Enhedslisten vil arbejde for, at sagens endelige afgørelse træffes ved en folkeafstemning i regionen.

Per Bregengaard
borgmester, Enhedslisten
Københavns Rådhus
1599 København V

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her