Læsetid: 1 min.

Svært at skrive om teknikken bag tv

Debat
19. september 1998

Af KNUD ERIK SKOUBY formand for arbejdsgruppen vedr. jordbaseret digital radio og tv

Frands Mortensens kritik af rapporten om digitalt tv skyder over målet

REPLIK
Det er ærgerligt, at vi ifølge Frands Mortensens karaktergivning (interview i Information den 18. sept, red.) er dumpet med hensyn til stilistisk og sproglig formulering. Det er imidlertid ubestrideligt, at visse afsnit i rapporten af forskellige grunde fremstår knudrede, og at arbejdsgruppens emne i det hele taget er vanskeligt og teknisk betonet. Men at afsnit i rapporten 'objektivt slet ikke kan forstås' er et stærkt udtryk, og jeg er sikker på, at hvis Frands Mortensen tager læsebrillerne på, kan han både forstå det og samtidig opdage, at hans konkrete kritik er fejlagtig.
Han nævner to punkter: At der ikke står noget om konsekvenser for forbrugerne - det er objektivt forkert. At arbejdsgruppen nævner, at 'det tredje frekvenssæt' kan bruges til enten digital tv eller DR2 - den problemstilling er ganske vist uløselig ifølge Frands Mortensen, men burde være løst. Den falder imidlertid også uden for gruppens kommissorium og er derfor ikke behandlet. Det samme gælder det tilknyttede spørgsmål om DR's lån af UHF-frekvenser.

Ikke eksisterende debat
Frands Mortensen er selvfølgelig i sin gode ret til at mene, at rapporten burde have handlet om noget andet. De spørgsmål, han rejser, er da også relevante og fremtrædende i den - ifølge Frands Mortensen - ikke eksisterende debat i pressen. Derimod er de, med den eksisterende politiske beslutningsramme, ikke relevante for en teknisk arbejdsgruppe. Det er der mange andre problemstillinger der er, og en række af dem findes der interessante løsningsforslag til i rapporten.
Det gælder f.eks. signalement af og rammer for aktørerne i det digitale mediebillede, herunder råderummet for public service broadcasterne og nye aktører. Det gælder også råderum for helt nye tjenester, økonomien i omstilling til digital distribution, og det gælder den konkrete iværksættelse af de første trin i omstillingen.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her