Læsetid: 1 min.

Udsigt til bedre tider

Debat
14. september 1998

For kristne er 'dommens dag' ikke et skræmmebillede

DOMMEDAG
Dommedag er et begreb, der nok kan sætte fantasien i sving.
Den 2. september har dommedag inspireret Steen Hedegård Nielsen til nogle betragtninger om Barsebäck-værket i et debatindlæg i Information. Da Steen Hedegård Nielsen gerne vil komme ind på emnet dommedag på en fiks måde, begynder han med at nævne trossamfundet Jehovas Vidner. Men hans fakta er forkerte. Jehovea Vidner har aldrig udtalt sig om jordens undergang. Eller rettere: Vi har forklaret, at jorden vil blive stående til evig tid som bolig for os mennesker. Det burde være gode nyheder, når man tænker på Barsebäck og hvad ved jeg.
Vi har også forkyndt, at vi mennesker går bedre tider i møde. Jehovas Vidner har ofte peget på, at kristne må leve i forventning om dette vendepunkt. Vi ved, at det vil komme. Men vi ved ikke hvornår. Vi har haft stærke forventninger til visse perioder. Vi har imidlertid forstået, at et årstal kan udpeges på forhånd.
Men det værste er dog alligevel, at Steen Hedegård Nielsen skriver: "De byggede en stor bunker, hvor de kunne sidde og grine ad os andre, når deres gud slog os ihjel."
Den er helt gal. Steen Hedegård Nielsen forveksler Jehovas Vidner med en lille gruppe - Orton-bevægelsen - og som for nogle år siden havde sådanne planer. De havde og har intet med Jehovas Vidner at gøre.
For kristne er begrebet 'dommens dag' ikke et skræmmebillede, men en realitet, der er forbundet med noget positivt, nemlig udsigten til bedre tider.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her