Læsetid: 3 min.

Læserdebat

9. oktober 1998

Landsbytosser

30. SEPT. - Oven på lektor Bjørn Lomborgs spejderfrejdige ligegladhed med klodens sande tilstand har det været tankevækkende at følge tv-transmissionen fra Fremskridtspartiets landsmøde, hvor den ene mere højtråbende landsbytosse (som Pia Kjærsgaard kalder dem) efter den anden rasede over miljøminister Sven Aukens "landsskadelige" virksomhed og andre spagfærdige forsøg på at afbøde de værste følger af den omsiggribende ødelæggelse af naturgrundlaget for vores tilværelse.
At tænke sig at akademikeren og stupiditetens talsmænd bevæger sig ud ad samme tangent. Man må gribe sig til hovedet!

Per Deskov
Chr. Winthers Vej 22
6700 Esbjerg

Et skabsblad?

1. OKT. - Fastkurs-aftalen får unægtelig absurditeten i de danske forbehold til at træde i karakter. Vi vil fanden gale mig ikke have indflydelse på euroen. Så vil vi hellere undergive os den ved at binde os til den. Hvad får Information nu ud af det?
"Endnu engang farvel kære suverænitetsillusion", slutter bjm bittert sin leder om fastkurs-aftalen den 30. sept. Fix formulering må man sige. For er det ikke for galt, at Jelved og de andre skurke nu oven i købet tager livsløgnen fra os?
Dansk økonomisk suverænitet har allerede længe været ren skabsfantasi. I det hele taget illustrerer den europæiske virkelighed uden for skabet ikke just fornuften i de danske forbehold. Agter Information virkelig at ende som et skabs-blad?

Jesper Hoffmeyer
hoffmeyer@mermaid.molbio.ku.dk

Vand og brød

1. OKT. - Udlændingestyrelsen har et middel til at få asylsøgere til at makke ret. Hvis man ikke aktivt medvirker til at få sin sag opklaret, skal Dansk Røde Kors standse alle udbetalinger til den pågældende, som så er henvist til at blive i asylcenteret og spise det, som centeret har at tilbyde. Slut med ture ud i den virkelige verden, slut med biograftur eller telefonsamtaler med dem derhjemme.
Selvfølgelig skal asylsøgere medvirke til at opklare deres sag. De skal medvirke til, at deres identitet kan fastslås og hvordan forholdene er omkring deres flugt. Men selv personer, der skriver under på, at de vil medvirke hertil, kan blive sat på vand og brød, hvis politiet skønner man ikke samarbejder.
For nylig har en undersøgelse vist, at trods udlæn-dingelovens klare forbehold overfor at sætte forældre til mindreårige børn på mad-pakkeordningen, så har 31 børn i mere end otte måneder oplevet, at de var den eneste kilde til rede penge, som deres forældre havde. For børnenes penge inddrages ikke - kun forældrenes.
Nu bliver der så problemer, for forældrene har ingen anden mulighed for at komme i kontakt med omverden - herunder familien derhjemme - end at bruge børnenes penge, og så lade børnene klare sig sammen med de voksne på madkasseordningen, som vand og brød kaldes i centrene.
Undersøgelsen viser også, at fem procent af alle asylsøgere i Danmark lige nu er på ordningen. Det er en tre-dobling siden den nye udlændingelov trådte i kraft.
Spørgsmålet er, når forældre til mindreårige børn i otte måneder ikke kommer ud af madkasseordningen, fordi de ikke er samarbejdsvillige nok, er det så rigtige metoder, vi anvender?
Tortur er ikke tilladt her i landet. Alligevel har vi her en gruppe, som man, for at 'motivere' til samarbejde, kan fratage alle muligheder for at føre en anstændig tilværelse for sig selv og sine børn. Vil vi virkelig være det bekendt?

Pernille Frahm
Udlændingepolitisk ordfører for SF
Christiansborg

Teorien om alting

30. SEPT. - Det er mærkeligt at læse om (Inf. den 28. sept.) en fysiker ved Niels Bohr Institut, der vil opstille en teori om alting. Så vidt jeg har forstået, forsøgte Niels Bohr i sin tid at få sine medarbejdere til at indse muligheden af at opstille en teori om alting.

Åge Jensen
Ringgade 135A
6400 Sønderborg

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu