Læsetid: 3 min.

LÆSERDEBAT

7. oktober 1998

Fejgt og tarveligt
1. OKT. - Den nye arbejdsmarkedsreform, der præsenteres ved Folketingets åbning, kræver hurtigere aktivering, skærpelse af rådighedsreglerne, og søger tidligere af ekspedere de ledige over i bistandssystemet. Parterne bag reformen hævder, at det er en reform, der tager udgangspunkt i den enkelte ledige som efterspurgt ressource.
Som en lille parentes i de mange nye tiltag er 'øget danskundervisning' til minoriteter og 2. generationsindvandrere. "Vi ønsker ikke at gøre forskel på nogen", siger Ove Hygum. Men hvorfor må man godt gøre forskel på bistandssatserne, men ikke skræddersy initiativer til at få en uforholdsmæssigt stor ledighed ned inden for en bestemt gruppe? Hvad hvis vi havde udvist den samme ligegyldige indstilling til kvindernes kamp for ligestilling? Der bliver jo forskelsbehandlet, ellers var ledigheden ikke så skævt fordelt.
Arbejdsministeren tilbyder øget danskundervisning, og antyder dermed at der er jobs på lige vilkår, hvis indvandrerne bare lige ville oppe sig og få lært noget dansk. Men andengenerationsindvandrere, og de fleste flygtninge, taler jo dansk nu! Så hvorfor bliver udlændinge stadig ikke ansat på lige fod med danskere? Det er fejt, at Ove Hygum ikke tør kigge dybt ind i problemstillingen. Hvorfor var der ingen rammediskussioner mellem arbejdsmarkedets parter og indvandrerorganisationerne forud for den tredje socialdemokratiske arbejdsmarkedsreform på fem år? Synes arbejdsministeren ikke, at unge udlændinge er en ressource, der skal satses på?

Maria Duclos Lindstrøm
Mysundegade 9 4.th
1680 Kbh. V

Manipulation
1. OKT. - Serbisk massakre på mænd, kvinder og børn - den får som sædvanlig på hele følelsesregisteret. Hensigten er tydelig: At holdningsbearbejde primært den amerikanske (og europæiske opinion) - med det sigte at retfærdiggøre og fremprovokere en 'humanistisk' aktion fra NATO. Det passer lige ind i UCK's kram. Og NATO og danske f-16 fly synes nu endelig på vej.
Under dække af frihedskamp og selvstændigheds-floskler er det derfor tænkeligt, at lokale magtfikserede kosovo-albanske ledere endnu engang prøver at pudse NATO på serberne.
Med den årelange erfaring serberne har med beskyldninger om massakre fra Bosnien - brødkøer i Sarajevo, massakre på markedsplads osv. (hvor der, omend der blev gået stille med dørene, var forlydender om skruppelløse bosnisk-muslimske iscenesættelser) skal man vær opmærksom på, at det ikke tjene serbernes interesser at udøve massakre. De ved de notorisk får skylden herfor! Derfor er det vigtigt, omend det er svært at forestille sig, at det internationale samfund, trods dets anti-serbiske bias og dets interesser på Balkan, gør sit kilderesearch ordentligt og ikke skrider til handling på grundlag af løse (kosovo-albanske) rygter.

Per Dørup Jensen
Herningvej 11, lejl. 114
9220 Ålborg Øst

De er efter lønnen
1. OKT. - Efterlønsordningen er et yndet debatemner, og ofte udsat for hårde ønsker og krav om stramninger fra diverse borgerlige og socialdemokratiske politikere. Dette kan man endda forstå når man tænker på deres udgangspunkt, men at en fremtrædende SF'er nu er en del af det kor er simpelthen ufatteligt. Christine Antorinis totale mangel på indsigt i hvordan efterlønsordningen reelt er skruet sammen, og hvad der skal til for at overgå til efterløn, burde kvalificere damen til et længerevarende kursus i en fagforening. Man kan ikke overgå til efterløn fra sygdom. Hun argumenterer for, at i en tid med mangel på arbejdskraft, er det vigtigt at ændre arbejdsmarkedsreformerne. Ja selvfølgelig kan man blive nød til det, såfremt hendes argument var rigtigt. Der er stadig 180.000 registrerede arbejdsløse, her oven i skal lægges et ikke ubetydeligt antal i tvangsaktivering i form af jobtræning og puljejob.
Vi kan under ingen omstændigheder bakke op om Christines synspunkter og vil opfordre hende til at overlade udtalelser på dette området til SF's arbejdsmarkedspolitiske ordførere.

Orla Thomsen og Brian Andersen
SiD Brønderslev og Brovst
SiD Brovst

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu