Læsetid: 3 min.

Læserdebat

Debat
16. november 1998

Grøn verdensorden?

7. NOV. - Det virker far out, når Information nu overvejer at tage Karl Marx op igen, bare fordi den globale imperialisme dasker lidt i svinget.
Frygten er indbygget i et vildtvoksende system.
Alle lærer individualisme fra barnsben af, og myten er død. Derfor kan ingen tænke i globale enheder. Ejvind Larsen snakker om to-tre kloder, der mangler. Lomborg vil grave uendeligt i den, vi har.
Findes der ikke andre balancerede forslag? Kan demokratiet ikke producere forslag til en grøn verdensorden?

Bjørn Bennike
Lillegade 2
5592 Ejby

Underdanige socialdemokrater

7. NOV. - Hüseyin Arac og Akhtar Hussain, de to indvandrere i Århus Byråd, er til trods for deres muslimske baggrund blevet stærkt fornærmede over planerne om at bygge en stor-moské i Århus, angiveligt fordi tidsskriftet Faklen, sammen med Det Somaliske Folk i Danmark, har været medinitiativtager.
Det er beskæmmende, at de to såkaldte indvandrerrepræsentanter vender sig mod planerne om et sådant storstilet moské-byggeri, som jo netop skulle tjene til en synliggørelse af islam og dermed være en hjælp til at integrere de mange nye danskere uden først at udviske deres kulturelle og religiøse karakteristika. Men det er vel ikke så underligt, at Arac og Hussain indtager den underdanige Onkel Tom-positur og tager afstand fra noget så kontroversielt som kravet om på værdig vis at kunne udøve sin religion.
De er jo begge medlemmer af Socialdemokratiet, der som bekendt har indført apartheidlignende tilstande i landet med den nye 'udlændinge-pakke', og de har derfor begge forlængst solgt deres værdighed og mulighed for på nogen måde at kunne repræsentere muslimer eller indvandrere i det hele taget. Hvor ville det være ærgerligt, hvis disse to Onkel Tom-socialdemokrater fik held til at forpurre planerne om en stormoské i Århus, ikke blot for muslimer, men for alle, der er tilhængere af religionsfrihed Danmark.

Jakob Stensgaard
Søndervangen 19
8260 Viby J

Det rene vrøvl

7. NOV. - I Information den 5. november skrev Frank Jan Sørensen en artikel under overskriften "Astrologi er nyttigt vrøvl". Vi burde måske være glade for at F.J.S. trods alt mener, at astrologi er nyttigt, og at der er tale om et lille fremskridt i forståelsen af astrologien.
Vi beskyldes for at flytte fødselstidspunktet flere timer, indtil vi finder et horoskop, som er brugbart. Det er altså det rene vrøvl (undskyld udtrykket). Vi korrigerer fødselstiden, det er korrekt, men her taler vi om nogle få minutter ikke timer. Som gammel sygeplejerske har jeg været med til fødsler og ved, at det nedskrevne fødselstidspunkt ikke nødvendigvis er korrekt på minuttet, ikke på grund af manglende vilje fra personalets side, men der sker en hel del i de intense minutter, hvor et barn kommer til verden. Den astrologiske metode kræver et korrekt fødselstidspunkt, idet fire minutter forkert på fødselstiden giver et år forkert, når horoskopet progresseres frem i tiden. Det tager mange timer at korrigere et horoskop, og det kræver stor astrologisk viden, hvilket er en af grundene til, at den astrologiske uddannelse tager mange år. Det ville være meget lettere at bruge det udleverede fødselstidspunkt ukorrigeret.
F.J.S. postulerer videre, at der intet sted i dette forløb er noget, som ville kunne kaldes videnskab, og at der ikke laves undersøgelser af, om metoden holder, og at der derfor heller ikke foreligger nogen kritisk analyse eller vurdering af metoden.
Dette er langt fra korrekt. Som mangeårig astrologiunderviser og censor ved de etablerede institutter ved jeg, at der foretages yderst kritiske vurderinger af den astrologiske metode. Beståelsesprocenten ved den afsluttende astrologiske eksamen ligger hvert år mellem 30-50 procent, og meget få går op til denne eksamen, da den er meget svær at bestå.
(fork. af red.)

Jytte Ishvara Ørvad
Venneslaparken 25
8300 Odder

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her