Læsetid: 2 min.

LÆSERDEBAT

Debat
25. november 1998

Inf. for de unge
20. NOV. - Vi har nu gennem et par uger arbejdet med aviser i klassen, og vi har arbejdet med Information.
Vi synes, at den er svær at forstå, når man går i ottende klasse. Vi mener, at lederen mandag den 19. oktober havde en lix på 65, og det er i sagens natur for meget for os. I den forbindelse kom vi til at tænke på, hvorfor Information ikke har en hel eller halv side som er beregnet for en yngre målgruppe - eventuelt til børn af de forældre, der holder Information som eneste avis. Vi mener dog ikke, at Information skulle have ligegyldigt stof, men relevant stof, skrevet for yngre.

Anna Andersen & Kristoffer Haals Jensen, 8.c
Tranegårdsskolen
Lindorffs Alle 3
2900 Hellerup

Svar:
Ideen er god, og det er ikke utænkeligt, at Information vil tage den op ved lejlighed.
Red.

Narkopolitik
19. NOV. - Den danske narkopolitik har altid været præget af den opfattelse, at narkomaner er kriminelle fordi de er stofmisbrugere. Derfor kaldes der til kamp mod narkomanen i stedet for mod narkomanien.
Det er nødvendigt at erkende, at narkomanien ikke er en forbrydelse, men en sygdom, og derefter kan man så diskutere hvordan sygdommen skal behandles.
Løsningen er naturligvis, at narkomanerne får mulighed for at købe deres medicin, i dette tilfælde det stof, de altid har brugt og - hvis de ønsker det - skal de have tilbudet om delvis eller fuldstændig afvænningsbehandling.
Denne politik vil samtidig få nogle positive bieffekter såsom færre dødsfald, mindre belastning på politi, domstole og fængsler, marginaliseringen af den i forvejen udsatte gruppe bliver mindre, stort fald i antallet af de torturlignende isolationsfængslinger, mindre pres på sygehusene og afskaffelse af den illegale narkohandel.
Legaliser narkotikaen for samfundets skyld.

Carsten Risager
Kløvermarksvej 7
1.th., 8300 Odder

Meteorologi
19. NOV. - I Jeres nyhedsoversigt onsdag den 18. november skriver I, at El Niño er en orkan. Dette er fejlagtigt. El Niño er et fænomen, som indtræder ca. hvert 7.-10. år og har med ændring af havstrømmene Stillehavet at gøre.
Ja det er rigtigt, at dette kan medføre kraftige anomalier i vejrmønstret på global skala. Men i sig selv er El Niño og for den sags skyld La Niña ikke et meteorologisk fænomen.
Læs i øvrigt en glimrende og uddybbende tekst på DMI's hjemmeside.

Sune D. Møller
Valkyriegade 19, 3. tv.
2200 Kbh. N

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her