Læsetid: 3 min.

Smørhullet viste sig at være et kikhul

Debat
4. november 1998

Et skræmmende billede tegner sig af de hyggelige nordiske socialdemokratier: Har de været enige om, at alle til venstre skulle udspioneres?

PET
Vi er nogle stykker, der godt vidste, at Socialdemokratiet havde en form for 'politisk efterretningstjeneste', der overvågede politiske modstandere (særligt kommunister), men at der var rekrutteret ca. 6.000 partimedlemmer - eller stikkere om man vil - rundt om på de danske arbejdspladser, er alligevel chokerende. Samme forhold gør sig gældende i både Norge og Sverige: Her har Socialdemokratiet også udspioneret partier på venstrefløjen. I Danmark har AIC (Arbejderbevægelsens Informations Central) videregivet oplysninger om danske kommunister til den amerikanske efterretningstjeneste CIA.

Fælles politisk spionage
Et uhyggeligt billede tegner sig af de nordiske socialdemokratier: Har de været enige om, at alle til venstre for socialdemokratismen skulle udspioneres i de respektive lande? Strækker netværket sig yderligere ud i Europa? Kan det tænkes, at de europæiske socialdemokratier (også Labour i England) siden slutningen af 1940'erne og etableringen af NATO i 1949 har bedrevet politisk spionage mod venstre-fløjspartierne - og i øvrigt internt udvekslet disse informationer? Det mest skræmmende i dette er måske det tætte samarbejde mellem AIC og efterretningsvæsenerne. De har jo nærmest fungeret som partiets forlængede politiske, skatteyderfinansierede, arm og medvirket til at enhver venstreopposition blev holdt nede. I Danmark ved at lade f.eks. politibetjente begå indbrud hos personer der var organiseret i et venstrefløjsparti. Hvad er politiet ellers blevet brugt til?

Forræderi og demagogi
Låget er røget af det borgerlige samfunds skraldespand og det der er kommet ud, stinker af forræderi og demagogi. De mest grundlæggende rettigheder i et demokrati er trådt under fode: deltagelsen i lovligt politisk arbejde.
Nu skal der så nedsættes en tre-mandskommission med henblik på undersøge om PET har begået ulovligheder. Kommissionen skal sammensættes af en repræsentant udpeget af advokatrådet, en historiker fra et universitet og en dommer. Denne treenighed skal så "kulegrave hovedsageligt PET's aktiviteter siden 1968" - det hele skal så vidt muligt foregå bag lukkede døre. Tror regeringen, at den danske befolkning er idioter? Det sidste halve års af-sløringer har jo netop vist, at der har været indtil flere efterretningsorganisationer på banen herunder AIC, FE og politiet, og at disse organisationer har arbejdet meget tæt sammen.

Gør dog som Norge
Skal en undersøgelseskommissions arbejde have mening må regering og folketing lade sig inspirere af f.eks. den omfattende norske undersøgelse af deres efterretningsvæsener. En bredt sammensat kommission bestående af politikere, jurister, historikere og repræsentanter fra dem der er blevet udspioneret.
Med al ære og respekt for den danske dommerstand er dommere næppe det mest progressive og nysgerrige, man kan forestille sig. Alle landets dommere er blevet opdraget i Justitsministeriets 'ånd'. De embedsmænd, en dommer vil komme til at forhøre, vil tilhøre hans/hendes egen 'inderkreds'. Da alle embedsmænd som har været ansat i politiet, PET etc. har været tæt knyttet til Justitsministeriet vil det svare til at skulle forhøre sine egne kolleger. En dommer bør derfor under ingen omstændigheder være formand for kommissionen.

EF og EU relationerne
Prøv i øvrigt at sætte PET-skandalen i relation til Danmarks tilslutning til først Det Europæiske Fællesskab og senere Den Europæiske Union. Er f.eks. unionsmodstandere blevet registreret og aflyttet af Politiets Efterretningstjeneste og AIC's afløser hos Socialdemokratiet. Det er en kendt sag, at partiet har ekskluderet medlemmer, der har været unionsmodstandere.
Man tør kun gisne om de hemmelige aftaler, der er indgået mellem EU, ledende europæiske politikere og danske toppolitikere.
"Jeg har set min fader ranke ryggen op i flagets brus," lyder en af stroferne i en dejlig sang. Bl.a. Frank Jensens åndelige fædre har ikke ranket ryggen til det røde flag. De har nemlig siddet bøjet over båndoptageren med høretelefonerne for sammen med CIA at aflyttede kommunistsvinene og deres skumle planer for verdensrevolutionen i Danmark.
Er der nogen der beklageligvis har trådt de principper under fode, som der synges om, er det desværre Socialdemokratiet.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her