Læsetid: 5 min.

Læserdebat

7. december 1998

Kære Martin Kasler!

28. NOV. - Du lyver! I Information den 28. nov. påstår du at David Rehling lyver, og at Det Danske Center for Menneskerettigheder og Natur & Ungdom ikke er registreret på jeres "informationsdatabase".
Hvis det passer, har Danske Forum slettet dem siden den 24. nov., hvor jeg havde den noget tvivlsomme ære at besøge Dansk Forums hjemmeside.
Og hvis disse to institutioner aldrig har været registreret i databasen, hvorfor fandt du det så nødvendigt at forsvare jeres registrering af dem i Information den 23. nov.?

Søren Skriver Tillisch
Rektorparken 526
2450 København SV

Diktatorer og slagtning af grise

25. NOV.
Öcalán frigives til Tyskland
Pinochet til Spanien
to diktatorer
Hvorved ligner de hinanden?
jo begge er såvel elsket som hadet
forskellen da?
jo den ene vil sikre gods-ejere og andre svindlere
på fattigrøves bekostning
den anden blot sit folk og land
med tilhørende sprog
pæn lille forskel

Når nu vore bønder sikrer
fuld offentlighed når pattegrise
smadres mod staldgulve
ku' de så ikke lige ta' den gamle orne
fra Chile med?

Der er jo rigeligt med svin
alligevel
og så er ulejligheden vel ikke så stor?

Willi Bro Christensen
Karlsbjergvej 15
5672 Broby

En totalitær historie 2

26. NOV. - Den 26. nov. skriver Stig Fjord Nielsen i en replik til Curt Sørensens kronik om borgerlige anti-demokrater, at det i 1945 kostede dyrt at være nazist.
Det er rigtigt - i hvert fald for de mindre fisks vedkommende. Men sagen er jo, at nazisterne langt fra var alene om at markere et borgerligt anti-demokratisk synspunkt i mellemkrigstiden.
Hvad det angår, var de vel nærmest en minoritet. Borgerlige aviser som f.eks. JyllandsPosten skrev med utilsløret sympati om Hitler, som man anså for en allieret i kampen mod kommunismen.
Den konservative Ole Bjørn Kraft skrev i 30'erne begejstret om den italienske fascisme. Det synes ikke at have diskvalificeret ham i dansk politik. Tværtimod: Fra 1945 var Ole Bjørn Kraft først forsvars- og siden udenrigsminister.
Som sådan var han en drivende kraft i Danmarks indmeldelse i NATO. Den borgerlige fascisme-fascination transformeredes i dette tilfælde glidningsløst over i et koldkrigsengagement.

Lars K. Christensen
Christianehøj 97
2860 Søborg

Modemservice - en by i Tele Danmark

25. NOV. - Det her handler om Internetadgang, for tusindvis af modemkøbere her i landet.
Tele Danmark har, uden at fortælle det til nogen, forandret sine serveres adgangsbetingelser, den såkaldte modempulje, så det er blevet sværere for andre modemer end deres eget Tele DK K56Flex at komme igennem. Ændringen ligger dels i servernes fremkommelighed, og dels i den bios konfiguration bemeldte firma promoverer i sit ny modem.
Det skal siges, at det er et godt modem, og at mit sædvanlige lige er en tur på værksted for at få ændret sin bios.
En bios er en lille dims, som, når dit modem prøver at skaffe dig adgang til serveren, fortæller, hvilke muligheder dit modem har for at forstå serverens sprog, dens protokol.
Den ny standard hos Tele Danmark hedder V90 og er ganske stille sneget ind i systemerne, uden at Tele Danmark har fundet det værd at fortælle nogen om det. Alle vi, der lige har tegnet abonnement hos TeleDK og købt os et K56 Flex modem, som kører K56 Flex standard, som Tele Danmark fortæller de kører, har nu fået en lang næse.
Vi kan nemlig hverken bruge vores forudbetalte internetadgang eller sende e-mail. Tele Danmark kører nemlig slet ikke K56 Flex, det er
bare noget, de lader, som om de gør. De kører V90 standard.
Hos Tele Danmark vil man ikke ud med sproget, for det her handler jo om monopol, et ord som samme firma har så mange glade minder om. Samtidig vel også en vis sørgmodighed, over svundne dages enevælde.
Kunne dette være et forsøg på at genskabe det tabte på et nyt område? Kan de virkelig finde på det?

Carl-Georg Madelung
Klostervej 29
8680 Ry

Pseudo-avancement

26. NOV. - Når Carsten Grolin i et læserbrev her i avisen 24. november får trykket ud mellem sidebenene, at NN er, citat: "endnu en fremragende medarbejder, I (læs Information) ikke kunne holde på", så er det vel bare en af de her uvederhæftige trivialiteter, det er så let at rable af sig.
Man kunne sikkert med lige så stor ret hævde, at vedkommende, der nu har forladt bladet, tilhører den bri-gade, for hvem penge og glamour betyder alt.
Så når man virkelig vil op i gage som journalist et eller andet sted i den øvrige medieverden, ja, så starter man på Information. Og når man så har lært håndværket i praksis på landets mest ærlige og dermed bedste avis, så damper man lige så stille af, når man er blevet moden til et pseudo-avancement.

Aksel Ravn
Lillemarksvej 14

Effektiv behandling!

24. NOV. - I sin anmeldelse af endnu en bog om psykoterapi synes Karen Syberg (den 19. nov.) at tro, at når Esben Hougaard forsvarer effektiv behandling af psykiske lidelser, så tænker han kun på medicinsk behandling. Hvorfor tror hun det?
Ved Syberg ikke, at der i de sidste årtier er lavet megen gedigen psykoterapi-forskning på godt empirisk grundlag?
Forskning som stort set er sket alle andre steder end i Danmark, hvor konservatismen og trangen til at se psykoterapi som en slags avanceret okkultisme altid har været i højsædet.
Men også det synes på vej til at ændres. I takt med at der kommer flere offentlige penge i psykoterapi, stiger også kravet til evidens-baseret psykoterapi. Og tak for det.
Hvorfor sætter Syberg i øvrigt et ironisk anførselstegn omkring ordet effektiv?
Foretrækker hun, at behandling ikke virker, eller at vi ikke ved, om den gør det?
I så fald kan jeg betro hende, at klienterne ikke er ligeglade, og at nogle nu heldigvis er blevet så kritiske, at de på forhånd spørger til, hvad vi ved om den sandsynlige effekt (!) af det, de nu skal udsættes for.
Ingen terapier virker på alle hver gang. Det gælder i medicin som i psykoterapi. Men indtil videre er terapi baseret på solid empirisk forskning klientens bedste værn mod plat, overtro og simpel placebo-effekt.

Lennart Holm, Formand for Selskab for Adfærds- og Kognitiv Terapi
Psykologisk Klinik
Riddergade 4
4700 Næstved

Bliv opdateret med nyt om disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her

Anbefalinger

anbefalede denne artikel

Kommentarer

Der er ingen kommentarer endnu