Læsetid: 4 min.

LÆSERDEBAT

Debat
3. december 1998

Ubegavede socialdemokrater
29. NOV. - Efter Pinsepakken og den ny finanslov råber og skriger alle socialdemokrater nu op over de ændrede forhold om efterløn, ændring af pensionistalderen osv.
Og de skælder Nyrup huden fuld. De føler, at han har ført dem bag lyset. Personlig har jeg ikke en tåre til overs for dem. Det er deres egen skyld og dumhed. Allerede i 1994 påpegede undertegnede i flere kommentarer her og der, at statsministeren er en upålidelig person. F.eks. lovede han en nul-løsning i miljøet omkring øresundsforbindelsen. Den aftale rendte han også fra. Og af skade skulle man blive klogere. Men nu må de ubegavede vente til næste valg!

Birk Keller
Wesselsgade 10
2200 København N

Det store tyveri
25. NOV. - V og K's lønmodtagerstemmer kan takke deres partier, som har medvirket til tyveriet med deres støtte til finansforliget. Den opsparingen som selvstændige- og lønmodtagere har placeret i en kapitalpension for at kunne forlade arbejdsmarkedet før det normale (67 år) og samtidig hermed at bruge det opsparede til et samtidigt boligskifte til den tredie alder. Med det nye tiltag skal man udover at betale den lovmæssige 40 pct. afgift (skat) af kapitalpensionen modregne det udbetalte i den udbetalte pension (førtidspension, efterløn, PFA pension, eller private tillægspensioner). Hvis man som mange har, har opsparet det maksimale og dermed har mellem 250-400.000 kr. før skat vil der være 150-240.000 Kr. til udbetaling. Hvis man vil have disse udbetalt modregnes i den (nye) maksimale (efterløn + tillægspension m.m.) på 130.000 og så bliver der endda et stort overskud at overføre til de næste år. Med andre ord, hvis du hæver din kapitalpension skal du selv betale din efterløn så længe der er penge på din konto, eller har jeg ikke forstået
Lykketofts trick eller endnu værre bliver det, hvis du kommer tilskade eller ikke kan arbejde længere på grund af nedslidning, Så har du ingen chancer for, ved eget bidrag, at gøre overgangen blot lidt tålelig.

Bent Brogaard
Provstevænget
8464 Galten

De skal ikke ties ihjel
26. NOV. - Som Information skriver i sin leder den 24. nov. 98 skal Dansk Forums Studentergruppe ikke ties ihjel. Tværtimod. En organisation med så åbenlys menneskefjendsk retorik skal modsiges. At arbejde for at såkaldte 'fremmede' skal holdes ude fra universiteterne er decideret racistisk politik, hvilket ikke bare er usmageligt, det kan også gå hen og blive ulovligt. Især fordi denne politik formentlig ikke indbefatter skandinavere og andre nordvesteuropæere, men de er jo også ariske, (som man kan læse via en link på Dansk Forums hjemmeside). Måske skulle DFS hellere bruge tiden på at læse deres historiebøger, der ville vise at alle store kulturer er blevet til gennem kulturmøde.
Hvor havde Romerriget været henne uden Grækenland, Orienten og Nordafrika?
Og hvor havde Danmark været henne uden f.eks. Kristendom, Renaissance og Tyskland?... og det er nærliggende at spørge, hvor Dansk Forum havde været henne uden den inspiration de tydeligvis får fra franske, amerikanske og tyske grupper?
Skal vi forestille os Dansk Forums ideal som en af de Front National-styrede kommuner i Frankrig, hvilket bl.a. indbefatter censur og forfølgelse af politiske modstandere? Er det deres 'akademiske fritænkning og nyskabelse'? Degenerering op-står som forfald pga. manglende impulser udefra, så luk de nye danskere ind på universiteterne, så vi kan lære noget af dem. Dansk Forums Studentergruppes universitet ville være som et eksperiment med 10 mus i en osteklokke. Det er ikke noget kønt syn.
P.S. Vi ville blive beærede over at blive registrerede i jeres arkiv
Med Væmlig Hilsen.

Jakob Fauerby
Nørrebrogade 90, 2.t.v.
2200 Kbh. N
og
Peter Edelberg
Langelandsvej 32A, 1.t.v.
2000 Kbh. F

Lad Schröder få lidt tid!
27. NOV. - Hvorfor ikke give Tysklands nye kansler i hvert fald de traditionelle 100 dage, inden man falder over ham for det, han ikke har udrettet?
Sådan ser Informations lederskribent den 26. nov. ikke på det. Schröder gør ikke noget for de fattige tyskere, slår han fast. Selv om man på side 3 i samme avis kan læse, at Schröder ønsker at fritage de økonomisk dårligst stillede for indkomstskat.
I samme leder beskæftiger man sig også med nogle af Europas øvrige socialdemokratiske ledere, der kaldes "moderne tandpastareklamer". Et rammende udtryk. Rigtige socialister er jo så fattige, at de ikke har råd til tandlægeregninger. Derfor smiler de aldrig.
Englands Blair har endnu intet udrettet, læser man også. Dog bortset fra indførelse af en minimumsløn på 36 kr. Jeg vil vædde på, at lederskribenten ikke er klar over det faktum, at de 36 kr. i timen ligger 36 kr. over den danske lovfæstede minimumsløn.
Informations styrke har tidligere været, at man ikke forsøgte at være først med det sidste, men brugte lidt tid på at undersøge og gøre sig nogle overvejelser, inden man serverede stoffet for læserne. Nu lader det til, at man af og til nærmest ser en ære i ikke at have disse principper.

Bent Johannesen
Valmuevej 8
8800 Viborg

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her