Læsetid: 3 min.

LÆSERDEBAT

Debat
7. januar 1999

Grolin må være ironisk
29. DEC. - Det forekommer helt uforståeligt, at Carsten Grolin, som i et læserbrev her i avisen 14.12.98 betegner sig selv som "...Danmarks suverænt bedste lærer i journalistik og sproglig kreativitet i 20 år", at han kan være så unuanceret, at han i Informations kronik 21.12.98 tager hele venstrefløjen til indtægt for den stupiditet, lærerne på Rantzausmindes Efterskole angiveligt udviste tilbage i 1981. Men det kan han altså.
Helt på linje med folk som Ulrik Høy, Bent Blüdnikow eller Arne Notkin. Og at marxisterer i 70'erne allesammen skulle have været idioter.
Det er i den grad at forsimple tingene. Man kan blot nævne Litteraturvidenskabs professor Peter Madsens bidrag til den historisk-materialistiske analyse. Den er uomtvistelig, og i den sammenhæng er eksempelvis hans tolkning af Herman Bangs roman uovertruffen.
Så det må repeteres igen: Både Tvind i den beskrevne udgave, Stalin og for den sags skyld Lykketoft har alle ordentlige mennesker og med den store dele af venstrefløjen altid taget kontant afstand fra.
Ligesom samme del af venstrefløjen prompte har taget til genmæle i egne rækker mod dem, som flirtede med fascisme af den art, Tvind, Stalin eller Lykketoft er udtryk for.
Eller var Grolins karakteristik af sig selv ironi? Sådan at han de sidste 20 år har været det stik modsatte af netop suveræn på de nævnte felter. For så passer pengene ligesom lidt bedre.

Aksel Ravn
Lillemarksvej 14 st.tv.
4180 Sorø

Vedersø og Munk bliver misbrugt
4. JAN. - Hvad har Vedersø dog gjort Orla Villekær og Munk familien?
Lørdag formiddag blev det offentliggjort, at der i Vedersø skulle placeres en abortmindelund. En mindelund som skulle være et sorgbearbejdningssted, et sted hvor man kunne angre og meditere - lægge blomster til minde om de 500.000 drab i form af aborter som har fundet sted i de sidste 25 år i Danmark.
Et Kaj Munk citat pryder stenen, som på Kaj Munks dødsdag afsløredes af Orla Villekær og hans forening: Retten til liv.
Citatet lyder: Hvad har de gjort os? underskrevet Kaj Munk. Bag på stenen står: Til minde om over 500.000 ufødte som det danske folkestyre har berøvet livet fra 1973-1998. Citatet er taget ud af en hel anden sammenhæng fra skuespillet Selvtægt af Kaj Munk.
Vedersøboerne vil ikke slåes i hartkorn med Orla Villekær og hans fundamentalistiske holdninger. Vel har vi ytringsfrihed - men kan det være rigtigt at en hel by med dens kulturhistorie tages som gidsler for at fremme Orla Villekærs hellige krig?
Skal vi i Vedersø være centrum for Orla Villekærs yderliggående kampagner? Vedersø og Kaj Munk bliver misbrugt til at fremme meninger de færreste af os går ind for.

Connie Paulsen
Tarpvej 9 , Vedersø
6990 Ulfborg

Gud bevare Danmark!
3. JAN. - Den første nat i det nye år havde jeg et frygteligt mareridt. Jeg så tydeligt Danmark blive invaderet af en hær og frygtede, at der var tale om karseklippede og støvletrampende nynazister.
Men det skulle vise sig at være endnu værre. Det var en endeløs hær af danske nørder, der aldrig havde set solen, fordi de havde tilbragt hele deres barndom i bure og siden indemuret sig i selvvalgte computerbure, hvorfra de nu væltede ud i tusindvis, trampende hen over Maren fra Kæret og Posemanden fra Vesterbrogade, heppet op fra sidelinjen af en kendt politiker med ordene: "I har fremtidens modeller og vil frelse os!"
Heldigvis sluttede mit mareridt med, at en høj dame tonede frem og med klar røst udtalte: "Gud bevare Danmark for alle disse nørder!"
Godt nytår!

Helge Seidelin Jacobsen
Kongelundsvej 91
2300 København S

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her