Læsetid: 3 min.

Læserdebat

Debat
12. april 1999

Besættelse

7. APR. - Rune Engelbreth Larsen, der bestyrer bladet Faklen, gengiver (Inf. 6. apr. 99) en masse gode udtalelser fra Danskeren, og konkluderer at DDF (Den Danske Forening, red.) er voldelig og overdriver faren ved islam. DDF har udtrykt forståelse for, at indvandrings-beslutningerne får nogle danskere til at gribe til vold. Men har aldrig opfordret til vold eller brugt vold. DDF har citeret muslim-ledere, der udtrykker blodtørst mod alle vantro, og har gennemgået vellykket muslimsk magtovertagelse incl. Kosovo, og har argumenteret for at 'libanonisering' af Danmark også er en sikkerhedsrisiko. Men ingen har forsøgt at argumentere imod den dystre profeti - kun postulerer man, at det går nok. Heller ikke Fakkel-redaktøren har facts eller logik, der imødegår better safe than sorry-holdningen.

Bo Warming
Bjelkes Alle 46
2200 København N

Hvilken holdning er human?

7. APR. - Rune Engelbreth mener i sin kronik 6. april at kunne afsløre Den Danske Forening som noget ganske forfærdeligt. Som dokumentation citerer han bl.a. nogle få polemiske linier af undertegnede. Han stempler Den Danske Forenings argumenter som i "særklasse ubegavede", men undgår med velberåd hu at komme ind i en diskussion om sagen selv.
Rent moraliserende fremholdes i kronikken præsten Bork Hansen, der med rette har vakt Udlændingestyrelsens vrede ved at tro sig klogere på situationen i Østslavonien end de danske myndigheder. Hvad har Engelbreth at have sin høje moral i? Den syrisk fødte tyske sociologiprofessor Bassam Tibi advarer f.eks. i sin seneste bog mod "grusomme konflikter indenfor den nærmeste fremtid" i Europa pga. indvandringen. Hvilken holdning viser sig i sidste instans mest 'human'?
Hvad angår påstanden om, at foreningens begrundede polemiske udfald mod modstandere skulle diskvalificere os fra at kunne føle tilknytning til kampen 1940-45, er det værd at mindes, at Kaj Munk, der i dag hyldes af det meste af Overdanmark, glædede sig over, "at når alle de kæftsmurte, parlamenterende pøbelleflere har forkvaklet og vrævltilsølet en sag, så rejser sig Samson den Blinde og sparker de søjler af nonsens omkuld i krigens blod og brand." Ham var der krummer i! Men heller ikke Munk havde måske ifølge Engelbreths verdensbillede noget at have sin tilknytning til frihedskampen i?
(Fork. af red.)

Peter Neerup Buhl
Parmagade 36 st tv
2300 København S

NATO's ansigt

8. APR. - "På sin 50-års fødselsdag har enhver mand det ansigt, han fortjener," sagde George Orwell. Det gælder åbenbart også NATO. Prøv at tage et grundigt kig på denne fysiognomi --der må være nogen, der gider - og prøv at huske, at man ikke har ret, bare fordi man er 'os'. Og hvis man vinder en krig, hvor man ikke har ret, bliver det bare værre for en i fremtiden. Ligesom tyskerne ville have haft det værre i dag, hvis de havde vundet krigen. Enhver enkeltperson, der er konkret medansvarlig for angrebet på Serbien, kommer til at svare personligt for det, ligesom for alt andet, han har gjort og undladt at gøre i dette liv. Hans rang og hans partiforening vil ikke gavne ham.

Frans Kristian Mikkelsen
franskristian@get2net.dk

Kildekritik, tak

30. MAR. - Som abonnent synes jeg det er for dårligt at opgive nyheder på side 2 uden at nævne kilden. I gårsdagens avis angives tabstal for Eritrea på 45.000 som er helt hen i vejret. Journalister fra Vesten, som har været i kampområdet, kan ikke bekræfte, at Eritrea har lidt disse tab. Så hvad med at oplyse, at kilden var Addis Abeba og derfor led i Etiopiens krigspropaganda?

John Graversgaard
Den Eritreanske Støttefor.
Bodøvej 82
8200 Århus N

Andre stemmer

7. APR. - Inf. burde interviewe fru Soto, FN's flygtningehøjkommissær, der har bedt om øjeblikkelig våbenhvile, fordi NATO's bombardementer øger flygtningestrømmen fra Kosova; hr. Vedrine, den franske udenrigsminister, der har anklaget NATO's ledelse for at have fejlanalyseret situationen; hr. Diensbier, FN's særlige undersøger af menneskerettigheder i det tidligere Jugoslavien, der har betegnet NATO's bombardementer som den største fejltagelse siden Vietnam-krigen.

Mikael Witte,
Gl. Stillingvej 460,
8462 Harløv J

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her