Læsetid: 3 min.

Læserdebat

Debat
21. april 1999

Fedtfri uvidenhed

14. APR. - Marie-Louise Kjølbye skriver den 13. april, at "...havregryn, så vidt (hun) er orienteret, slet ikke kan indeholde fedt" - men det er ikke rigtigt: Såvel havre som havregryn og den menneskelige hjerne er stærkt fedtholdige.
Nyhøstet indeholder havre ca. 15 pct. fedt og kan derfor blive harsk (i modsætning til de øvrige, næsten fedtfrie kornsorter). Inden man laver havregryn, foretager man en mekanisk afpudsning af havrekornene, og da en stor del af fedtstoffet sidder lige under skallen, er det grunden til, at f.eks. SOLGRYN kun indeholder 7 pct. fedtstof - og at havreklid er et meget fedtholdigt produkt.

Henrik Okkels
Hovgårdvej 26
Rodskov
8543 Hornslet

Pensionister i arbejde

14. APR. - Når de begynder at forhandle den nye pensionsreform, vil jeg foreslå, at førtidspensionister får lov til at arbejde mere ved siden af pensionen.
I øjeblikket er det sådan, at en person på mellemste førtidspension må arbejde nøjagtig 12 timer og 20 min. om ugen, og det vil få alvorlige konsekvenser for vedkommende at arbejde 15. Det svarer jo ikke til pensionisternes virkelige evner - de fleste førtidspensionister har en erhvervsevne, som er diffus - dvs. at de kan arbejde 20 timer om ugen i perioder, og i andre perioder kan de slet ikke arbejde. Hvis man giver førtidspensionister lov til at arbejde alt det, de vil ved siden af pensionen og nøjes med at trække så lidt, at det kan betale sig for dem at arbejde, og giver dem en sikkerhed for, at de ikke havner på kontanthjælp, hvis deres forsøg på at klare sig på arbejdsmarkedet slår fejl, og i det hele taget dropper den nuværende stil med at true førtidspensionister med uoverskuelige økonomiske konsekvenser, hvis de kommer til at arbejde et par timer for meget om ugen, så er meget vundet - både for førtidspensionisterne i form af højere livskvalitet - og for samfundet, da man modregner en stor del af lønnen i pensionsudbetalingen.

Nina Eri
Nandrupsvej 5, 4. sal tv
2000 Frederiksberg

Kæk afslutning!

12. APR. - Lone Nørgaards artikel i Information d. 6.4. om Oldtudser kalder på en række kritiske spørgsmål til indholdet samt en kritisk kommentar til redaktionens holdning til bladets debatniveau.
Er det måske udelukkende diskutabel omgang med videnskaben, der gør, at flere mennesker bliver meget gamle?
Kunne det tænkes, at alarmklokkernes 'bimlen' over den stagnerende gennemsnitslevealder i Danmark dækker over, at flere og flere dør unødigt tidligt?
Hvem har for øvrigt, udover Lone Nørgaard, postuleret, at det er så "yndigt at blive meget gammel", hvortil hun selv opponerer, at vi har et sentimentalt forhold til døden?
Kunne det tænkes, at det er Lone Nørgaards eget syn på livet, der er sentimentalt? At det virkelige liv sjældent starter, leves eller afsluttes som en 'lykkedrøm', lydefrit og smertefrit? Ikke mange liv afsluttes i en sporty og kæk attitude på tennisbanen!
Hvem andre end Lone Nørgaard tør så skråsikkert afgøre eksistensberettigelsen af gamle, skæve og uduelige eksistenser?
Findes der mon ikke mennesker, som trods uønsket sygdom, skævheder og byrder formår at hente livskvalitet og berigelse?
Som læser af Information gennem 35 år og med en vis livserfaring, baseret på det brogede liv, havde jeg forventet en bedre evne til at skelne mellem Informations artikler og damebladslæsning.
Begge dele kan have sin berettigelse og indimellem trænger vi sikkert alle til en syltetøjsmad!

Kirsten Netteberg
Bistrup Park 42
3460 Birkerød

Urigtigt citat

07. APR. - I sin, i øvrigt præcise og fortræffelige kronik om Den danske Forening citerer Rune Engelbreth Larsen fra Berlingske Tidende d. 17.11.97 Poul Nyrup Rasmussen for at have sagt (eller skrevet):
"Vi finder os ikke i de illegalt indvandrede velfærdsnasseres ulovlige kriminalitet."
Citatet er urigtigt. Nyrup Rasmussen har overhovedet ikke sagt noget i den retning i Berlingeren den dato. Forresten heller ikke på nogen anden dato.

Leif Blædel
Gothersgade 31, 3.
1123 København K

Den ultimative straf

13. APR. - Vores udenrigs-minister har bekendtgjort, at når vi er færdige med at sende 10 millioner serbere i beskyttelsesrum hver nat og sønderbombe deres land, så skal de forberedes til optagelse i EU.

Bent Jørgensen
Bøllegården
4792 Askeby, Møn

Til H. Prins

14. APRIL - Serberne skal ikke dæmoniseres, de skal bare holde op med at smide Kosovo-albanerne ud af Kosovo.
Det er ikke så indviklet. Men der er nogle indflydelsesrige personer, som burde have set lidt nøjere på forhistorien til denne konflikt, inden de begyndte at kaste med bomber. Det er egentlig heller ikke særlig indviklet.

Thomas Bøje
Degnestavnen 11
2400 Kbh. NV.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk, seriøs og troværdig.
Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her