Læsetid: 2 min.

Den gamle Grundlov er døende

Debat
17. maj 1999

Over 80 procent af folketings medlemmerne burde straffes for overtrædelse af Grundloven

JURA
Forud for folkeafstemningen den 2. okt. 1972 turde Jens Otto Krag ikke fortælle sandheden om Romtraktaten. Enhver, der har læst blot præamblen og paragraf 244 om, at traktaten gælder for ubestemt tid, burde vide, at det var starten til nedlæggelse af Danmark som en selvstændig nation. Vælgerne fik at vide, at det kun drejede sig om økonomi. Jens Otto vandt - Danmark tabte.
I 1986 sagde folketinget stop til 'EF-pakken'. Det indre marked. Poul Schlüter udskrev en folkeafstemning. Han sagde: "Unionen er stendød". Poul Schlüter vandt - Danmark tabte.
I 1992 fik vælgerne en del af sandheden at vide. Vi var på vej mod en politisk union. Danmark vandt - Politikerne tabte.
Da 80 procent af Folketinget var for en politisk union, bagte de en rævekage i Edinburgh med fire uunderskrevne forbehold. Politikerne vandt. Danmark tabte. Dem, der behersker medierne - særligt tv - vinder.
Af de fire forbehold er der i praksis kun euroen tilbage. Schengen har gjort det af med de retlige forbehold. Unionsborgerskabet har vi fået oven i det danske statsborgerskab. Vestunionen er forsvundet, da præsident Clinton har givet unionen ret til at råde over Nato i europæiske forhold.

Lille Danmark i klemme
Kommissionens nye formand Romano Prodi er mere europæer end Erhardt Jacobsen, om muligt. Han stiler direkte mod 'Europas Forenede Stater'. Lille Danmark er kommet i klemme mellem de store lande. Vi er mindre end to procent af et stort Neuropa.
Foreningen 'Een Verden' foreslog i 1952-53 grundlovskommissionen at indsætte en paragraf, der gjorde det muligt at tilslutte sig Forenede Nationer m.v. Det blev til Grundlovens paragraf 20, som skulle vise sig, ved skæve justitsministerielle fortolkninger, at bringe Danmarks selvstændighed i fare. Højesteret har i grundlovsdommen i foråret '98 sagt, at der ikke kan afgives så mange beføjelser, at Danmark ikke mere kan betegnes som en selv-stændig nation.
Regering og folketing ønsker brændende at aflevere Danmarks økonomiske råderet. Hvis det sker, er Danmark ikke mere en selvstændig nation.
Hvis de danske vælgere ikke nu vågner op ved næste folkeafstemning, er Danmarkshistorien forbi. Over 80 procent af folketingsmedlemmerne burde straffes for overtrædelse af Grundloven, men det bliver de ikke, for flertallet selv bestemmer, om de skal for en rigsret.
Friheden for besættelsen den 5. maj 1945 er afløst af en besættelse hos politikerne til at afgive friheden igen for altid.
Der er ikke ret meget at fejre den 5. juni 1999, da Grundloven synger på sidste vers. Folketingets flertal vil hjertens gerne give Grundloven dødsstødet.
Kun vågne vælgere kan vinde slaget om Danmark.

Følg disse emner på mail

Vores abonnenter kalder os kritisk,
seriøs og troværdig.

Få ubegrænset adgang med et digitalt abonnement.
Prøv en måned gratis.

Prøv nu

Er du abonnent? Log ind her